Un nou ministru, speranțe pentru un viitor prosper

Liderul educațional este model de inovare și performanță. Acesta este responsabil pentru asigurarea calității tuturor proceselor din sistemul educațional. Dezvoltă o cultură organizațională pe care se construiește identitatea culturală a fiecărei școli/universități, el însuși este un model de schimbare și de învățare și se asigură că există învățare atât la elevi/studenți, cât și la cadrele didactice. Acesta construiește o relație sănătoasă cu comunitatea, atrage resursele materiale și umane necesare învățării și conectează resursele existente la contexte de învățare eficiente.


Planul Educațional din România a suferit nenumărate schimbări de-a lungul timpului, unele bune, altele mai puțin bune, UNSR păstrând o continuă colaborare cu Ministerul Educației, scopul acesteia fiind de a ne asigura de calitatea învățământului atât la nivel universitar, cât și preuniversitar. Ne dorim ca această colaborare să fie menținută în continuare, ba chiar întărită acum, odată cu învestirea în funcție a noului Ministru al Educației. Reforma educației necesită consultări ample cu organizațiile care apără și reprezintă interesele și viziunea atât a elevilor și studenților, cât și a părinților și a profesorilor.

Uniunea Națională a Studenților din România consideră că sistemul educațional românesc are nevoie de un lider cu experiență, o persoană care are expertiza necesară gestionării unui astfel de portofoliu. Coordonator al secretariatului Bologna, membru al Science in Education Expert Group, colaborând ca expert cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeană, cel mai tânăr consilier prezidențial pe probleme de educație sunt doar câteva dintre motivele în urma cărora putem observa că succesul nu vine ușor, dar prin muncă asiduă și determinare orice este posibil.


Doamna Ligia Deca a dat dovadă că preia frâiele conducerii Ministerului Educației cu experiența necesară, cu dorința și cu puterea de a lupta pentru o educație de calitate, pentru un viitor prosper al țării. Reprezentarea unui model de inovare și performanță pentru tinerii din ziua de astăzi va fi, cu siguranță, un lucru ușor de realizat pentru aceasta, motiv pentru care salutăm învestirea sa în funcția de Ministru al Educației.


Suntem încrezători că doamna Ligia Deca va fi un lider de succes, reforma sistemului de educație din România realizându-se în acord cu nevoile și cu aspirațiile elevilor și studenților.

Text: Luca Vișoiu – Departamentul Educațional al UNSR

Autori

+ posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *