DESPRE NOI

federație

Suntem o federație studențească care reunește 52 de organizații studențești și de tineret din 12 centre universitare, ale cărei scopuri includ dezvoltarea și afirmarea profesională, evoluția cunoașterii și cercetării în condițiile respectării statului de drept și a drepturilor omului și implicit ale studentului român.

unsr-familie-despre-noi

O FAMILIE

Orice student cu dragoste pentru voluntariat este binevenit în familia noastră. Fără discriminări de orice natură, suntem solidari, ne respectăm și ne oferim ajutor reciproc la nevoie.

unsr-echipă-despre-noi

O ECHIPĂ

Punem mână de la mână și construim viitorul tău și al tău și ... al tău. Lucrăm întotdeauna ca un tot unitar, ne respectăm părerile, învățăm din greșeli și reușim doar împreună.

unsr-modele-despre-noi

UN MODEL

Inspirăm prin unitate, caracter și talent. Inovăm în fiecare zi și continuăm să formăm liderii, antreprenorii și artiștii de mâine, prin metode informale și inovative perfecte pentru tine.

parte din schimbare

Suntem o organizație care susține consultările eficiente cu reprezentanții conducerii țării și sprijinim orice proiect care urmărește să mențină sau să inoveze calitatea în învățământul superior din România.

MISIUNEA NOASTRĂ?

DREPTURILE TALE

Orientați către student și nevoile sale specifice, ne asigurăm în permanență că drepturile îți sunt respectate.

VIITORUL TĂU

Determinați fiind să evoluezi, organizăm frecvent o serie de traininguri centrate atât pe dezvoltarea ta personală, cât și profesională.

CALITATEA EDUCAȚIEI

Preocupați de menținerea celor mai bune standarde de calitate în învățământul superior, ne facem remarcați prin inovare.

DISTRACȚIE

Conștienți de nevoia ta de socializare, activitățile desfășurate în cadrul federației vor fi întotdeauna dublate de distracție.

lideri în dezvoltare

Totodată, informăm studenții în ceea ce privește schimbările de actualitate și îi îndemnăm să se implice în mod activ în dezvoltarea unui viitor propice sistemului academic. Formăm tineri cu o multitudine de competențe și asigurăm premisele unui mecanism universitar sănătos.

unsr-dezvoltare-training-voluntari-studenti

DEZVOLTĂM

Organizăm traininguri de dezvoltare atât personală cât și profesională pentru a asigura un cumul cât mai abundent de competențe pentru specialiștii de mâine.

unsr-organizare-evenimente-voluntari-studenti

ORGANIZĂM

Orice pasiune ai avea, noi îți vom facilita dezvoltarea. Îmbinăm mereu utilul cu plăcutul, distracția și voia bună în orice activitate întreprinsă în federația noastră.

unsr-icon-reprezentare

REPREZENTĂM

Studenții din toate centrele universitare sunt reprezentați în structurile noastre de conducere iar noi luptăm pentru drepturile voastre și acționăm întotdeauna în interesul colectivității.

Diversitate. Atenție. Devotament

 În fiecare an reușim să ne autodepășim și să cucerim noi bariere despre care poate nu știam dar cu sprijinul voluntarilor noștri inovăm, creăm și…dăruim. Nu putem spune că facem totul „ca la carte” dar greșelile ne fac oameni și ne ridică pe alte culmi. Noi te sfătuim să încerci, să reîncerci, totul cu o atitudine pozitivă.

unsr-implicare-voluntari-studenti

IMPLICARE

Ne implicăm în procesele de dezvoltare ale sistemului de învățământ superior, intervenim când o greșeală intenționată sau neintenționată se produce. Rezolvăm orice problemă care are un efect local sau național și îți reprezentăm interesele oriunde ești sau studiezi.

unsr-divertisment-voluntari-studenti

DIVERTISMENT

Dezvoltăm și creăm în permanență proiecte menite pentru destinderea după o sesiune apăsătoare sau un val lung de muncă în folosul comunității tale. Organizăm evenimente complexe, la scară națională, implicând studenți din toate colțurile țările.

unsr-formare-voluntari-studenti

FORMARE

Ne implicăm activ în procesul tău de dezvoltare personală și profesională. Câteodată ai nevoie de un impuls în drumul tău așa că noi venim cu training-uri și activități care te vor ajuta să realizezi tot ce vrei și să descoperi ce poate nu știai că vrei.

Training New Trainers (TNT)

 Intri voluntar, ieși trainer. Capacitatea de a preda sau chiar mai mult, de a construi o mentalitate de la zero este una dintre cele mai puternice și mai utile elemente. Noi reușim de-a lungul anilor să formăm studenți traineri certificați, folosind metode non-formale și diversificate de formare. TNT este despre dezvoltarea abilității de a vorbi în public, despre organizarea timpului și despre capacitatea de a transmite informații într-o maniera plăcută.

Traininguri Formare Studenți Evaluatori ARACIS

ARACIS sau Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior păstrează un standard de calitate academic sănătos și eficient pentru studenți în universitățile din România. Acest proces este continuat în permanență de studenții și profesorii evaluatori care vizitează fiecare facultate și centru universitar și se asigură de respectarea standardelor. UNSR susține acest proces prin organizarea unor serii anuale de training-uri de formare de studenți evaluatori în vară și toamnă. Te așteaptă o săptămână plină de informații extrem de utile și prezentate de traineri din organizația noastră.

unsr-logo-summerfest

Cu ajutorul taberelor studențești la mare, federația noastră are posibilitatea de a organiza cel mai mare festival studențesc pe plajă. SummerFEST reunește sute de studenți din toată țara pe parcursul a câtorva saptămâni folosind party-urile, activitățile pe plajă și campionatele sportive pentru a-i destinde pe silitorii studenți.

unsr-logo-studențiada

Un festival dedicat studenților, creat de studenți și cu un spirit de aventură. Fiecare ediție are tema proprie iar fiecare centru  universitar își organizează o săptămână plina de activități și evenimente bazate pe tema respectivă. Scopul acestui eveniment este unitatea în diversitate sub un scop comun.

unsr-logo-gala-10

Tinerii sunt cei care trebuie să dea startul unei schimbări a societății în care trăim și considerăm că este necesar ca aceștia să își construiască propriul viitor într-un spațiu creat de ei înșiși. Întotdeauna UNSR s-a implicat în mod activ în sprijinirea tinerilor, iar prin această gală ne propunem în fiecare an să prezentăm adevăratele valori ale actualei societăți, să scoatem în față acei studenți și elevi care s-au făcut remarcați și care au contribuit în anul precedent la construirea unui viitor mai bun al țării, fiind astfel niște modele de urmat: 10 studenți români, 10 studenți basarabeni, 10 elevi cu merite școlare și profesionale deosebite, 10 voluntari, dar și premierea celor mai active organizații studențești .

unsr-logo-cnsr

Studenți reprezentanți din toate universitățile de stat și private din România își dau întâlnire într-un singur loc pentru a pune țara la cale printr-un exercițiu de imaginație care să ne răspundă la un set de probleme și soluții pentru învățământul superior al țării noastre.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE FOTBAL STUDENȚESC

Studenți reprezentanți din toate universitățile de stat și private din România își dau întâlnire într-un singur loc pentru a pune țara la cale printr-un exercițiu de imaginație care să ne răspundă la un set de probleme și soluții pentru învățământul superior al țării noastre.