ALTE ORGANIZAȚII DE TINERET

NU SUNTEM SINGURI

UNSR nu este singur în misiunea reprezentării studenților precum și a tinerilor din România. Printre federațiile remarcate la nivel național, dorim să îți menționăm pe cele mai importante.

unsr-organizatii-tineret

USR

Uniunea Studenților din România

Uniunea Studenților din România este o organizație umbrelă, la nivel național, pentru 100 de asociații studențești și de tineret din 20 centre universitare. Scopul statutar al federației este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinția României, precum și Municipalități și Universități.
unsr-logo-usr

ANOSR

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România

ANOSR este o federație care are în compoziție 105 de organizaţii studenţeşti din 19 centre universitare din România.  Se orientează spre reprezentarea și promovarea intereselor studenților din România sub aspect educațional, social, economic și cultural, atât la nivel național, cât și internațional. Suntem în primul rând o platformă de comunicare între organizațiile membre, urmărind în acest sens să facilităm parteneriatele și schimbul de resurse între organizațiile studențești.

unsr-logo-anosr

CTR

Consiliul Tinerilor din România

CTR reprezintă tinerii și organizațiile de tineret din România în procesele decizionale de la nivel național și internațional și susține participarea lor directă în aceste procese și în cele de nivel local și instituțional / organizațional, precum și creșterea capacității tinerilor și a organizațiilor lor de a influența comunitățile în care trăiesc prin instrumente legale, influențarea proceselor decizionale, lucru cu tinerii, asociere în organizații neguvernamentale, sindicate și partide politice, și dezvoltarea de afaceri.
unsr-logo-ctr

FASMR

Federația Asociațiilor Studenților din Medicină în România

FASMR este o organizaţie democratică de tip federativ, independentă, non-guvernamentală şi apolitică, ce reprezintă interesele profesionale, ştiinţifice, sociale şi culturale ale studenţilor medicinişti. FASMR este membră cu drepturi depline IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations).

unsr-logo-fasmr

LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizație neguvernamentală cu peste 13.000 de membri din 50+ țări.
Membrii LSRS sunt: studenți în străinătate, absolvenți de studii peste hotare, sau tineri din România care doresc să-și continue studiile în străinătate. LSRS este construită în proporție de 100% de peste 260 de voluntari activi, în 39 filiale și reprezentanțe în întreaga lume.