9 mai – Ziua Europei

Ziua de 9 Mai, poate pentru unii dintre noi, este doar o zi normală din viața noastră, dar la nivel internațional este o sărbătoare și o comemorare, aceasta fiind Ziua Europei.

Pentru a înțelege mai bine însemnătatea acestei zile, trebuie să ne întoarcem câteva veacuri în timp. 9 Mai 1945 reprezintă încheierea conflictului militar din cel de-Al Doilea Război Mondial, după semnarea tratatului de încheiere a ostilităților dintre trupele Aliate și Germania Nazistă, dar și capitularea trupelor lui Adolf Hitler, încheind conflictul pe teritoriul Europei.

Concomitent cu ziua Europei, în Germania se comemorează și ziua Eliberării de sub regimul național-socialist, iar în Rusia se celebrează ziua Victoriei, adică victoria trupelor sovietice asupra celor naziste.

9 Mai are o însemnătate mult mai profundă, astăzi este vorba despre pacea, libertatea și egalitatea pe continentul European, lucruri care au fost obținute cu greu și prin sacrificii mari și pe care noi punem foarte mult preț astăzi.

În această zi, majoritatea instituțiilor Uniunii Europene își deschid larg porțile pentru vizitatorii care își doresc să afle, sau au curiozitatea de a se informa despre procesele de dezvoltare ale Uniunii și ale statelor membre.

Haideți astăzi să sărbătorim pacea, armonia și libertatea dar și să nu uităm una dintre cele mai importante valori ale societății noastre contemporane, unitatea în diversitate, nu doar religioasă sau culturală. Chiar dacă persoane dragi nouă nu pot spune sau chiar sărbătorii acum alături de noi, trebuie să le fim cât mai aproape și să le fim alături în lupta pentru pace și libertate, din nou în întreaga Europă.

La mulți ani, Europa!

Happy birthday Europe!

з днем ​​народження європа!Autori

+ posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *