Digitalizarea procurării de bilete pentru studenți – CFR Călători

Situația epidemiologică actuală a creat probleme la nivelul tuturor sectoarelor de activitate, printre acestea, învățământul și transporturile.

În contextul în care un număr mare de elevi, dar mai ales studenți, folosesc trenul ca mijloc de transport, statul la coadă pentru procurarea biletelor însemna, pe lângă timpul pierdut și un risc în plus în ceea ce privește infectarea cu virusul deja binecunoscut.

O veste bună vine însă în această dimineață, Guvernul aprobând în data de 8 octombrie 2020 la inițiativa CFR Călători și în urma demersurilor Ministerului Transportului Infrastructurii și Comunicațiilor, modificarea HG 42/2017 care privește procurarea online sau de la automatele de vânzare legitimațiile de călătorie cu trenul de către elevi și studenți. 

Modificările vor intra în vigoare de la momentul apariției hotărârii în Monitorul Oficial. 

Uniunea Națională a Studenților din România salută această inițiativă atât de așteptată în rândul tinerilor!

În ceea ce privește modalitatea de achiziție, elevii și studenții își pot crea un profil de utilizator unde să își înscrie datele care atestă ocupația care le conferă gratuitate, iar apoi biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul cfrcalatori.ro sau de la casele de bilete. Menționăm că pentru elevi achiziția se poate efectua doar de la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic.

Detalii legate de pașii de urmat pentru obținerea acestor facilități se găsesc pe site-ul cfrcalatori.ro.
De asemenea, tot pe site sau la numărul 0219521- INFO CFR, ori în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries sau pe site-ul CFR Călători http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren) pot fi consultate informații de interes precum circulația trenurilor.

Autori

+ posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *