UNSR susține greva profesorilor!

UNSR susține greva profesorilor!

Există în viață momentul acela în care îți dai seama că fiecare decizie pe care o iei te afectează în mod direct, dar adesea, deciziile care te afectează profund sunt cele luate de societate și de oamenii care conduc statul. Immanuel Kant spunea în lucrarea lui „Tratat de pedagogie” că: „Omul este singura ființă care trebuie educată pentru a deveni om”, iar acest lucru se poate realiza doar în școală. Dar ce se întâmplă în momentul în care există o multitudine de probleme care împiedică procesul de predare? Unde a dispărut acea stare de spirit pe care școala, ca spațiu al cunoașterii, trebuia să o transmită discipolului? Nu vom răspunde astăzi acestor întrebări, dar un lucru este sigur, profesorii au de ales între a privi declinul învățământului românesc sau a lua atitudine în încercarea de a opri această cădere. Noi le transmitem din suflet că nu sunt singuri în această luptă! Uniunea Națională a Studenților din România susține greva profesorilor, pentru fiecare dascăl care oferă stări de spirit elevilor săi și care formează oameni, în adevăratul sens al cuvântului și pentru fiecare student care vrea să urmeze o carieră în învățământ.

Greva aceasta nu este doar despre nivelul de salarizare, așa cum se prezintă deseori, cu toate că ar fi cât se poate de corect să se menționeze faptul că într-o societate democratică „recompensele” ar trebui să fie acordate fiecărui individ după meritul său, iar acest lucru nu este valabil pentru profesori, astăzi. Este o manifestare împotriva declinului în care se află învățământul românesc. Sperăm ca manifestarea aceasta să aducă o schimbare și să ne ajute să transformăm școala într-un spațiu al stărilor de spirit, iar profesorul să fie respectat așa cum merită, pentru că el este cel care modelează în mod direct viitorul societății!

Studenții susțin profesorii, iar acest lucru se vede prin fapte, nu doar prin vorbe! În ziua de vineri, aceștia vor purta o banderolă albă în timpul examenelor, un semn al solidarității, arătând astfel că în România există tineri care înțeleg că doar prin educație se poate modela un viitor mai bun! Prin acest protest arătăm deopotrivă susținerea în raport cu dascălii noștri, dar și iubirea pe care o purtăm țării noastre! Educația contează, iar noi, studenții spunem cu drag: „Pe aici nu se trece!”.

P.S: La final, încurajăm toți studenții care au devenit pentru scurt timp lectori ai acestui articol să se documenteze din surse sigure și să trecă fiecare informație primită prin filtrul propriei rațiuni pentru a deosebi ce este bine, de ce este rău. Adesea, politica, prin simpla ei natură, are tendința de a adopta un mijloc imoral în scopuri pragmatice, minciuna.

Mai multe detalii despre ce se va întâmpla vineri puteți afla de la Pascaru Romina și Chetroiu Alexandru.

Autori

+ posts