Întâmplări din studenție- Haz sau necaz?

Cu ocazia Zilei Internaționale a Studentului, departamentul PR al UNSR a demarat o campanie de promovare video a universităților ale căror organizații studențești sunt membre UNSR și, totodată, a strâns diverse povestiri haioase din partea studenților, care ne reamintesc de faptul că studenția este o perioadă presărată cu multe întâmplări mai mult sau mai puțin haioase.

Vă invităm să citiți povestirile a doi dintre studenții de la Universitatea Politehnică din București: Gabriel (student în Anul III, AS POLI) ne-a prezentat o întâmplare din timpul cursurilor în mediul online, iar Theodora (studentă în Anul I, OSB) ne-a dezvăluit un aspect al vieții de student la cămin.

Într-o povestire plină de figuri de stil, o doză de ironie și energie, Gabriel ne-a mărturisit că eul liric interior îl poate „trăda” dacă se întâlnește cu tehnologia. De ce? Aflați chiar de la el: 

„06.11.2020, ora 08:00. O zi de toamnă târzie își făcea simțită prezența prin frigul care se așternuse afară și sunetul ploii reci care îmi inducea o stare de somnolență. Știm cu toții bucuria pe care o simțea un student în momentul în care se conecta la cursurile online dis-de-dimineață. Eu fiind unul dintre cel mai „bucuroși”, cu ghilimelele de rigoare, mă aflam în situația de a alege să ascult vocea suavă a profesorului sau o binemeritată melodie care să mă învioreze puțin. Răspunsul se subînțelege, sper. Zis și făcut, aleg să ascult muzică de operă. Glumesc! Am început cu o manea care să îmi dea un vibe bun, așa că am început să fredonez acea melodie. Vocea domnului profesor se sincroniza foarte bine cu vocea mea „mirobolantă” și mare mi-a fost mirarea când microfonul și camera s-au deschis, ca printr-o minune. În momentul respesctiv, am primit zeci de mesaje de la colegi să le opresc și, curând, domnul profesor se oprește din predat, rămâne nemișcat și speriat pentru câteva momente. După această perioadă stânjenitoare de liniște, a urmat eliminarea mea din meet.”

Cea de-a doua povestire, a Theodorei, ne desprinde de mediul online și ne poartă pe drumul spre camera de cămin.

„Bună, mă numesc Theo, sunt studentă în Anul I la UPB. Am auzit de proiectul vostru pentru un articol cu povești ale studenților de la organizația de voluntariat din care fac parte, OSB. Aș avea eu o poveste, chiar recentă: Într-o zi de cursuri, m-am decis să nu merg la facultate, deoarece nu mă simțeam prea bine în acea dimineață. Am rămas la cămin și am adormit câteva ore cu gândul că mă voi simți mai bine și voi putea merge la cursuri. Colega mea de cameră, ca de obicei, a încuiat ușa camerei când a plecat. Ei, acum, când mă trezesc și vreau să ies din cameră… ia cheile de unde nu sunt. Cu o seară înainte, mi-am uitat cheile în baie și, aparent, acolo au rămas… :’) Binecuvântarea a fost grupul de WhatsApp al căminului și un coleg binevoitor care a venit și m-a descuiat, altfel aș fi rămas câteva ore bune în acea cameră. Acum nu îmi mai las cheile în afara ariei mele vizuale. Învățătură de minte!”

Viața de student este plină de „peripeții”, care, peste ani, se vor transforma în amintiri la care vom râde. Dacă ai și tu o întâmplare haioasă legată de studenție, pe care vrei să o împărtășești cu noi, o poți trimite pe adresa de mail pr@unsr.ro!

Autori

+ posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *