,,O educație de calitate”

În ultimele zile, a apărut o nouă problemă în rândul studenților, o abatere de la respectarea dreptului la ocrotirea sănătății. Mulți studenți din cadrul Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”  din București au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Motivul îl reprezintă, desigur, condițiile în care se păstrează și se prelucrează mâncarea studenților. 

Uniunea Națională a Studenților din România susține integritatea studenților, precum și dreptul acestora la sănătate. Una dintre priorități ar trebui să o constituie sănătatea studenților. Cum ar mai putea studentul să se dezvolte, să învețe dacă instituția nu-i oferă condițiile necesare? Tinerii își continuă studiile, înscriindu-se într-o instituție de rang superior, pentru a acumula cunoștințe pe care le vor folosi pe parcursul dezvoltării profesionale. Cu toate acestea, studenții își pierd acea ambiție în momentul în care văd condițiile care le sunt oferite, pornind de la spațiile de cazare, de studiu până la cele legate păstrarea, prelucrarea și servirea mâncării.

Se doresc studenți bine pregătiți, să fie ambițioși, muncitori, dar ce li se oferă? Cum să mai fie ambițioși, muncitori, optimiști, empatici, dacă ce văd ei în anii de studenție este indiferență?

Prin urmare, Uniunea Națională a Studenților din România condamnă acțiunile Academiei de Poliție. Dorim crearea unui mediu propice dezvoltării studenților, unul în care să nu le fie frică de mâncarea de la cantină. Dacă nu avem grijă de viitorul țării, atunci ce fel de oameni suntem?

Autori

+ posts

Writing and living.