HAIDEȚI SĂ CUNOAȘTEM ASOCIAȚIILE – LS-SIM

Haideți să cunoaștem asociațiile din UNSR! Uniunea Națională a Studenților din România continuă CAMPANIA DE PROMOVARE A ASOCIAȚIILOR!

            Următoarea asociație care a acceptat provocarea este Liga Studenților de la Știința și Ingineria Materialelor Iași!

            Despre această Ligă putem spune că a avut un traseu plin de obstacole de-a lungul timpului, dar totuși, a reușit să renască. A fost înființată în 2007, s-a desființat prin 2010-2011 și a apărut din nou în 2014. Până în 2020 a crescut, dar a venit pandemia și a avut un declin.

            Cu toate acestea, pentru a se reorganiza și pentru a începe o nouă pagină în istoria lor, au făcut și un rebranding în 2023, astfel s-a trecut de la Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Știința și Ingineria Materialelor din Iași (ASAFSIM) la Liga Studenților de la Știința și Materialelor Iași.

Ei muncesc foarte mult pentru a avea un nou început. Tocmai de aceea, vor pe viitor să realizeze mai multe activități, precum workshop-uri legate de drepturile studenților care lucrează, să ajute în conștientizarea drepturilor lor ca angajați.

Pe lângă planurile pe care le au pentru viitorul ligii, ei păstrează și evenimentele care-i definesc, care-i fac unici. Unul dintre ele este Tirul cu pușca. Anul acesta sunt deja la cea de a noua ediție. Până acum au organizat evenimentul doar la nivel de facultate și în asociație, dar doresc să-l organizeze și la nivel de universitate. Bineînțeles, dacă dorea cineva să se înscrie din altă facultate, se putea înscrie. Participanții sunt ajutați de un profesionist, iar la final, cei mai buni participanți sunt premiați.

Totodată, Liga organizează și activități prin care se leagă prietenii între studenți, dar să întărească și legăturile dintre studenți și cadre didactice, cum ar fi Seara de Board Games, Vestirea primăverii și cântarea de colinde în facultate. Voluntarii devin colindători pentru o zi și merg prin facultate, împrăștiind spiritul sărbătorilor și desigur că sunt primiți cu bunătăți de cadrele didactice.

În plus, faptul că este o asociație mică nu este neapărat un defect, ba chiar sunt mai apropiați, se simt ca într-o familie…

,,Mi-am găsit a doua familie la LS-SIM. Am mai făcut o facultate în alt centru universitar, iar când am venit la Iași m-am simțit ca acasă. Venisem la Iași pentru master, dar Elena m-a convins anul trecut să fac Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor.”– Iulia DOGARU, coordonator Departament PR în LS-SIM

,,Pentru mine, LS-SIM înseamnă echipă, dar și familie, încă din primii mei ani de studenție am simțit că am o a doua familie. Știți vorba aia ,,când ai probleme cheamă-ne pe nooooi”, mereu sărim în ajutor.

Dinainte să mă înscriu la facultate, auzisem ca toate au o liga. La început nu prea înțelegeam așa bine în ce consta, până să întâlnesc acești oameni plini de viață și cu multă pasiune. Mai pe scurt, pe site-ul facultății, apoi de la cadre didactice, studenți  și uite-mă aici.

În această mică familie pe care o avem, m-a atras spiritul de echipă și faptul ca dacă unul din noi are nevoie de ajutor, nu este lăsat la greu.” – Ionela PINTILIE, voluntar LS-SIM

,,Mă bucur că fac parte din LS-SIM, deoarece simt că asociația este ca a doua familie, m-au luat din anul I sub aripa lor și m-au ajutat să mă dezvolt. Elena m-a trimis in PR Camp și m-a ajutat foarte mult acest lucru.” – Andrei NEAGU, coordonator Grafică în LS-SIM

Acestea fiind spuse, Liga Studenților de la Știința și Ingineria Materialelor Iași este în plin proces de dezvoltare, ceea ce înseamnă că-și pot modela viitorul cum doresc ei, doar sunt ,,Stăpânii materialelor”. Ce putem spune este că au multă ambiție și curaj și muncesc pentru a ajunge la un anumit stadiu de dezvoltare. Cu siguranță, generațiile următoare le vor mulțumi. Modelați-vă viitorul, dragi ,,voluntari cu normă întreagă”!

Autori

+ posts

Writing and living.