HAIDEȚI SĂ CUNOAȘTEM ASOCIAȚIILE – LSP

Haideți să cunoaștem asociațiile din UNSR! Uniunea Națională a Studenților din România continuă CAMPANIA DE PROMOVARE A ASOCIAȚIILOR!

Următoarea asociație care a acceptat provocarea este Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești!

Este timpul să trecem și pe la Liga Studenților Ploiești și să vorbim despre activitatea lor, despre mijloacele prin care au reușit de-a lungul timpului să sprijine studenții și să promoveze Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

Liga a fost reînființată în 2017, când 4 studenți au decis să readucă la viață spiritul voluntariatului în acest centru universitar. Această inițiativă a dus la crearea unei familii. Au creat un spațiu în care studenții pot să-și exprime punctul de vedere, pot fi ei înșiși și pot să se dezvolte în același timp. O perspectivă care merită să fie luată în considerare, fiind a unui voluntar cu ani de experiență, este cea a fostului Vicepreședinte pe Relații Interne în LSP, Antonia PĂTRAȘCU:

,,Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești este un proiect de suflet, 8 ani plini de bucurie, plini de emoții, amintiri, speranță, împlinire, reușite, greșeli, distracție și foarte multă muncă. Liga nu este doar o asociație, pentru mine a fost a 2-a casă, o a 2-a familie, care mi-a oferit prietenii pe viață, lecții și cel mai important, o formare continuă.”

De asemenea, activitățile Ligii reprezintă ocazia perfectă prin care studenții pot lega prietenii. În cadrul acestora, nu se știe niciodată când poți cunoaște oameni care să-ți schimbe viața și de la care poți învăța lucruri noi. Activitățile de socializare joacă un rol esențial în acest sens și aici putem vorbi despre Seara de dans, Seara de film, Board Games.

Seara de dans este activitatea prin care voluntarii pot învăța, de fiecare dată, un nou stil de dans. Seara de film adună toți studenții pentru a viziona împreună un film ales de ei, iar Board Games este cea mai iubită activitate datorită energiei și distracției, studenții putând să-și încarce bateriile după o zi plină de cursuri. La acestea se pot adăuga atât acțiunile caritabile desfășurate, cât și evenimentele organizate de Universitatea Petrol-Gaze, la care voluntarii sunt mereu implicați și dornici să promoveze valorile Universității.

            Cei din Liga Studenților Ploiești pun accentul pe modalitățile prin care pot ajuta studenții să evolueze, să se desprindă de rutină și să încerce ceva nou. La începutul fiecărui an universitar, Liga organizează un eveniment cu scopul prezentării asociației. La acesta poate participa orice student dornic de a asculta mărturisirile împărtășite de fiecare reprezentat din board-ul organizației și recomandările pe care profesorii universitari susținători le fac alături de aceștia. Apoi, studenții se pot înscrie în asociație, urmând să se bucure de numeroasele oportunități oferite.

            ,,Pune-ți amprenta asupra vieții de student!” este motto-ul asociației, iar acesta nu este ales întâmplător, ci poate fi ușor demonstrat cu părerile și experiențele celor care au dorit să-și pună, cu adevărat, amprenta asupra vieții lor de studenți

,,Am aflat de asociație la evenimentul organizat la începutul anului universitar. De atunci mi-am dorit să ajung și eu în față să vorbesc voluntarilor. Peste 1 an sau 2 am reușit să mă implic foarte mult și să fiu și eu în față. Prin cei 5 ani de voluntariat în Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești, am dezvoltat abilități de leadership, organizare și comunicare. Experiența mea în diverse proiecte și evenimente m-a învățat să gestionez eficient resursele, să lucrez în echipă și să soluționez problemele în mod creativ. Această perioadă mi-a consolidat pasiunea pentru implicare comunitară și m-a pregătit pentru provocările viitoare în carieră. Am învățat din propriile experiențe și perspectivele variate ale colegilor mei și am devenit o persoană mai deschisă, mai flexibilă și mai empatică.”– Ștefan GAVRILĂ, Președintele Ligii din Centrul Universitar Ploiești

,,Experiența mea de voluntariat a început din anul doi de facultate, în cadrul unei sesiuni de comunicări din cadrul Facultății de Științe Economice. În urma sesiunii, unul din voluntari mi-a propus să mă înscriu în cadrul Ligii Studenților Ploiești unde am participat la mai multe activități care m-au transformat într-o persoană mai activă, dornică de a se implica în viața de student, dincolo de cursuri.” – Radu CIUCHI, Secretar General al LSP

,,Am aflat de Ligă în anul 1 de la prieteni și am ales să mă înscriu în asociație datorită faptului că în liceu am mai făcut voluntariat. Prin intermediul Ligii pot spune că am legat prietenii atât cu studenți din Ploiești, cât și din toată țara. Activitățile Ligii m-au ajutat să mă dezvolt pe plan personal și mi-am îmbunătățit abilitatea de a lucra în echipă.” – Vlad BONTU, Director Departament Proiecte

Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești este o asociație în curs de dezvoltare, care a pus mereu accentul pe oameni, pe voluntarii care căutau un loc în care să se simtă ca acasă. Fiecare student care le calcă pragul, poate observa atmosfera prietenoasă, mediul relaxant, dar și mesajul pe care-l transmit: ,,Aveți curaj întotdeauna și luptați pentru visele voastre, fiți curioși, îndrăzniți și investiți în voi! Pune-ți amprenta asupra vieții de student!”

Felicitări, Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești pentru toate activitățile de până acum și mult succes în tot ce v-ați propus!

Autori

+ posts

Writing and living.

+ posts