HAIDEȚI SĂ CUNOAȘTEM ASOCIAȚIILE – AOS USAB US TIMIȘOARA

Haideți să cunoaștem asociațiile din UNSR! Uniunea Națională a Studenților din România continuă CAMPANIA DE PROMOVARE A ASOCIAȚIILOR!

            Următoarea asociație care a acceptat provocarea este Asociația Studenților USAB United Student’s Timișoara!

            A venit timpul să discutăm și cu dragii noștri colegi de la Timișoara. Timișoara este un centru universitar plin de viață, cooperare și sprijin reciproc. În cadrul Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara, activează Clubul USVT, format din mai multe cluburi pe domenii diferite, printre care se regăsește și AOS USAB US Timișoara.

            Prin activitățile sale, asociația promovează și susține interesele socio-profesionale ale studenților din cadrul Universității. În acest sens, participă la organizarea evenimentelor precum Cupa Bobocilor – Campionatul de Fotbal al Studenților de la USVT, activități de ecologizare, Crosul de Regalității.

            Crosul Regalității este organizat de Universitate și este deja la cea de-a șaptea ediție. Cu ocazia acestui eveniment, se celebrează Ziua Regalității ce are loc pe 10 mai. În cadrul acesteia, studenții, dar și elevii, au oportunitatea de a participa la diverse activități interesante precum Campionat fotbal, Campionat BeachVolley, Cheerleading Club Show, Cross Country și vizionare de film de istoric.

            De asemenea, motto-ul asociației este ÎMPREUNĂ MAI PUTERNICI! Observând activitatea acestora, se poate observa clar faptul că sunt o familie! Ei muncesc, se distrează ÎMPREUNĂ! De la numeroasele activități pentru protejarea mediului și sprijinirea persoanelor neajutorate până la activități sportive și teambuilding. Astfel, putem spune că trăsăturile evidente ale asociației sunt NATURA, COMUNITATEA și SPIRITUL DE ECHIPĂ. În completarea acestei afirmații, vă lăsăm mai jos și părerile și experiențele studenților în cadrul AOS USAB US Timișoara.

,,Colegii din conducerea AOS USAB US și colegii din ani mai mari ne-au primit pe noi, cei din anul I, cu multă deschidere. Suntem încurajați și sprijiniți în momentul în care avem o idee și dorim să o dezvoltăm, iar asta consider că este o motivație de a veni cu noi perspective și de a face mai multe activități calitative în mediul academic dar și extracurriculare.”

,,Am apreciat faptul că în momentul în care am avut întrebări sau nevoie de ajutor, am primit răspunsul și sprijinul de care aveam nevoie. Totodată, am văzut cum de la eveniment la eveniment, de la ședință la ședință, am ajuns ca de la o echipă care lucra într-un mod mecanic, am ajuns să fim o comunitate unită, unde vocea fiecăruia este ascultată și contează. Aceste lucruri mă determină să mă implic în liga studenților: dezvoltare personală, comunitate vibrantă, sprijin, respect reciproc.”

,,Sunt mândră ca fac parte din asociație pentru că de-a lungul anilor am simțit un spirit de apartenență. Am avut ocazia să fac parte din vechile ligi, iar când am intrat aici mi-am dorit mult să încerc să transmit mai departe ce înseamnă să fii student, să te poți dezvolta personal, de a mă înscrie la diverse cursuri de public speaking, scriere de proiecte și alte oportunități. Am contact în permanență cu oameni noi. Orice din jurul tău are acel ceva și ai de învățat. Mă ajută foarte mult să mă dezvolt, să devin mai sociabilă cum să accept pe cineva”

Asociația Studenților USAB United Student’s Timișoara s-a dezvoltat cu pași mărunți, dar importanți din 2018 până în prezent. Au reușit să construiască o comunitate despre care voluntarii povestesc cu mândrie și bucurie. Aceasta este atmosfera pe care dorim să o promovăm în lumea voluntariatului! Vă dorim mult spor în evenimentele viitoare și sperăm ca valorile și obiectivele voastre să fie păstrate și de generațiile ce vor urma.