HAIDEȚI SĂ CUNOAȘTEM ASOCIAȚIILE – ASC CHEMIS

Haideți să cunoaștem asociațiile din UNSR! Uniunea Națională a Studenților din România continuă CAMPANIA DE PROMOVARE A ASOCIAȚIILOR!

            Următoarea asociație care a acceptat provocarea este Asociația Studenților Chimiști ,,Chemis Iași”!

            ROȘU, DRAGONUL CHEMICO, CURAJ. Nu sunt elementele unei povești, ci este o realitate pe care o vedem la ASC CHEMIS. Voluntarii din ASC CHEMIS au multăăăă energie și sunt plini de ambiție. Sunt voioși și săritori. ,,Viitorul tău este aici, REACȚIONEAZĂ!” este motto-ul lor și altul nu cred că li se potrivea mai bine.

            Bineînțeles, introducerea cea mai bună în atmosfera celor de la ASC CHEMIS nu o putem face noi, ci chiar voluntarii aflați în centrul tuturor acțiunilor…

,,De ASC CHEMIS am aflat în perioada în care îmi doream să descopăr ce îmi poate oferi Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ,,Cristofor Simionescu”, astfel am găsit pagina acestora de Instagram și am văzut în ce mod schimbă viața studenților, am decis să merg la recrutare, urmând mai apoi să mă implic în cât mai multe activități. Pe parcurs m-a ajutat să mă deschid în fața oamenilor, să am curaj să ies în față și să-mi împărtășesc opiniile, aceasta a fost baza unor noi prietenii, oameni pe care acum îi consider familie. În momentul de față, consider că acesta este locul meu, un loc favorabil dezvoltării mele, ce îmi va înveseli studenția și îmi va oferi extrem de multe oportunități spre descoperire.”                      – Ștefana

La întregirea tabloului ASC CHEMIS, se poate adăuga și istoria acesteia, care nu trebuie lăsată de o parte. Cu o istorie foarte elaborată, împlinind anul acesta 34 de ani de la înființare, ASC CHEMIS a avut un parcurs interesant, presărat de momente frumoase, emoționante care au concluzionat cu asociația de astăzi. La început, în 1990, avea forma unui sindicat și ulterior, a devenit asociație. ASC CHEMIS s-a evidențiat prin numeroasele activități ale sale, dintre care putem preciza câteva, mai importante și de actualitate.

ChemChristmas este un spectacol caritabil organizat de ASC CHEMIS. În cadrul acestuia se strâng donații pentru cei nevoiași. Studenții, cadrele didactice sunt invitate să ajute pentru a oferi speranță persoanelor mai puțin norocoase.

ChemChef este un eveniment nou, prima ediție fiind în 2023. Anul trecut, studenții pricepuți în ale bucătăriei au avut un ingredient ales, care să fie vedeta serii. Studenții Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, respectiv voluntarii ASC CHEMIS au avut provocarea de a găti preparate alese, cei mai buni câștigând trei, doua sau o lună de cazare gratuită în cămin.

StoryTime este un eveniment plin de emoții, organizat de ASC CHEMIS, prin care se creează o legătură strânsă între voluntarii Alumni și voluntarii din prezent. Spre exemplu, fostul președinte al asociației în perioada 2019-2021, Diana BAHNĂ a fost invitată pentru a împărtăși din experiențele sale, de lucrurile pe care le-a învățat de-a lungul timpului, iar voluntarii au avut multe de învățat din toate povestioarele.

În afară de evenimentele de tradiție, organizația se implică foarte mult și în evenimentele care se organizează la nivel de centru universitar. Printre acestea se enumeră Gaudeamus. Festivalul Artei și Creației Studențești ,,Gaudeamus” este organizat în fiecare an de Casa de Cultură a Studenților din Iași. Se pot înscrie alianțe formate din câte două asociații studențești, care au ca scop punerea în scenă a unor piese cât mai spectaculoase. Anul acesta, Gaudeamus va avea loc în perioada 28 martie-11 aprilie, iar ASC CHEMIS s-a aliat cu ASAFCI și vor prezenta spectacolul ,,Îți promit…”. De asemenea, FEstudIS este o paradă a studenților în care se implică toate asociațiile din centrul universitar Iași.  

Evenimentele, oamenii minunați, istoria și toate celelalte elemente caracteristice fac din Asociația Studenților Chimiști ,,Chemis Iași”, o asociație unică. Felicitări pentru tot ceea ce faceți și vă urăm succes în toate planurile voastre!

Autori

+ posts

Writing and living.