HAIDEȚI SĂ CUNOAȘTEM ASOCIAȚIILE – MED

Haideți să cunoaștem asociațiile din UNSR! Uniunea Națională a Studenților din România continuă CAMPANIA DE PROMOVARE A ASOCIAȚIILOR!

            Următoarea asociație care a acceptat provocarea este Medical Engineering Development!

            Bineînțeles, era necesară și o oprire la dragii noștri voluntari de la MED care au evoluat foarte mult de-a lungul timpului, ajungând de la 20 de voluntari inițiali la peste 250 de voluntari în prezent. Aceștia sunt împărțiți pe departamente (HR, PR, FR, Logistică și IT&Grafică), fiecare dintre acestea aducând un aport important în realizarea proiectelor. Totodată, se încurajează implicarea voluntarilor pentru a promova responsabilitatea socială, dar și pentru a sprijini membrii în dezvoltarea lor personală și profesională.

Studenții din cadrul MED au reușit să se impună pe scena voluntariatului și să realizeze activități interesante, specifice Facultății de Inginerie Medicală, dar și altele desfășurate cu scopul de a scoate studenții din zona de confort. Dintre activități enumerăm: Science Fair, Cutiuța de Pantofi, Una Mai Puțin Scurtă, The Charity Rift și MedTips.

            Science Fair, inspirat de competițiile științifice internaționale, are rolul de a încuraja studenții să-și pună în practică creativitatea, aptitudinile inginerești și gândirea analitică. Evenimentul anual este dedicat pasionaților de știință și tehnologie, oferindu-le oportunitatea de a-și prezenta lucrările științifice inovatoare. Astfel, scopul principal al acestei competiții este de a susține cercetarea, permițând participanților să își expună atât partea teoretică a proiectelor lor, cât și să demonstreze aplicabilitatea acestora prin experimente fizice.

            Cutiuța de Pantofi este o inițiativă caritabilă menită să aducă bucurie copiilor mai puțin norocoși în preajma sărbătorilor de iarnă. Conceptul este simplu – împachetezi o cutie cu daruri (haine, jucării, alimente neperisabile, produse de igienă, rechizite și dulciuri) și o predai voluntarilor MED. Aceștia se vor asigura că magia sărbătorilor ajunge la cei mici, răspândind zâmbete și speranță.

            Una Mai Puțin Scurtă reprezintă o oportunitate pentru către amatorii de stand-up comedy pentru a-și testa abilitățile în fața unei audiențe pasionate și susținătoare. Fie că sunt la început de drum sau au deja experiență în lumea comediei, participanții au ocazia să-și exerseze talentul și să se distreze. În cadrul evenimentului, aceștia vor primi premise din partea organizatorilor și spectatorilor, urcând pe scenă pentru a aduce zâmbete și râsete cu umorul lor. Titlul de cea mai amuzantă echipă va fi acordat pe baza numărului de glume care vor stârni cele mai multe râsete din partea publicului.

            The Charity Rift este mai mult decât un turneu de gaming – este un exemplu perfect de cum pasiunea pentru jocuri poate aduce o schimbare reală și semnificativă în viețile celor aflați în nevoie. Ghidați de motto-ul ,,Niciun gest de bunătate, indiferent cât e el de mic, nu e în zadar!”, au organizat competiții de League of Legends, Counter-Strike 2 și Valorant, aducând laolaltă jucători și asociații din întreaga țară pentru un scop nobil. Încă de la prima ediție, au îmbinat distracția și spiritul de competiție cu acțiunea caritabilă, răsplătind câștigătorii cu premii generoase din partea sponsorilor. Turneele au fost difuzate live pe platforma Twitch, unde spectatorii au avut ocazia să doneze pentru cauza susținută. De-a lungul primelor cinci ediții, au primit sprijinul oamenilor din toate colțurile lumii, reușind să facă o diferență semnificativă.

            MedTips s-a consacrat ca fiind ghidul bobocilor din cadrul Facultății de Inginerie Medicală, conceput să le ofere toate informațiile esențiale despre facultate. Aici, noii studenți vor descoperi structura cursurilor, resursele disponibile și oportunitățile de implicare în diverse proiecte și organizații studențești. MedTips include sesiuni interactive unde bobocii pot adresa întrebări colegilor mai mari, primind sfaturi utile pentru a se adapta cu succes la viața de student. Acest eveniment reprezintă o poartă către o comunitate primitoare și un început promițător pentru cariera lor academică și profesională.

            Cu toate acestea, ei și-au stabilit să se dezvolte cât mai mult dorind să construiască parteneriate solide cu instituții, companii din domeniul ingineriei medicale. Astfel, membrii asociației se pot consulta cu profesioniștii din domeniu, creându-se o legătură între mediul universitar și piața muncii. Pe lângă această strategie, ei își propun să mențină comunicarea dintre alumni și studenții actuali prin intermediul mentoratului și consilierii profesionale. Tot pentru dezvoltarea competențelor (comunicarea eficientă, leadership, munca în echipă) vor fi organizate workshop-uri.

            Poate nu v-am convins până acum de faptul că voluntarii din cadrul MED au dorința de a se dezvolta continuu, dar iată un alt argument în acest sens:

            ,,Pentru mine, a fi voluntar MED a devenit un job al sufletului în momentul în care asociația s-a transformat în FAMILIE. Am dedicat nopți întregi pentru a finaliza cu succes orice task asignat, iar prezența mea la fiecare eveniment din momentul în care am devenit membru este o dovadă clară a angajamentului meu. Sunt mândră de toți cei pe care i-am întâlnit și am avut privilegiul să le urmăresc evoluția, bucurându-mă sincer pentru fiecare realizare și moment de împlinire pe care l-am văzut în ochii lor. Sunt mândră de faptul că niciodată nu am renunțat atunci când am întâmpinat situații dificile în organizarea unor activități, căutând mereu soluții și unindu-ne forțele pentru a duce la bun sfârșit tot ce ne-am planificat. Sunt mândră că mă pot numi voluntar MED și că prin venele mele trece sânge marcat de toată această experiență și de oamenii din această familie care și-au lăsat amprenta asupra mea – experiență care m-a învățat să fiu un lider formal și spiritual, să fiu empatică și să găsesc mereu răspunsuri în situații delicate. Astfel, am descoperit importanța muncii în echipă și responsabilitatea pe care o presupune fiecare acțiune într-o comunitate.”Lorena Adam, Președinte MED

            De asemenea, încă de la începutul studiilor, voluntarii îți sunt alături pentru a-ți răspunde la întrebări.

            ,,Cu asociația m-am intersectat încă din anul I, când am intrat în grupul de boboci al facultății. Membrii din Consiliul Director, dar nu numai, ne ajutau cu informații și ne răspundeau la toate întrebările pe care le aveam despre noul capitol al vieții noastre. În toamnă m-am înscris și am participat la evenimente care, nu numai că m-au ajutat să mă formez ca individ, dar m-au ajutat să privesc asociația ca un loc în care mă pot simți ca într-o familie.” – Ana Dumitrescu, coordonator PR

            În voci entuziaste și pline de recunoștință, voluntarii MED împărtășesc perspectivele lor asupra experienței în cadrul asociației. Bianca Preda reflectă cu bucurie asupra evoluției asociației în cei patru ani de implicare, evidențiind creșterea spectaculoasă a numărului de evenimente și implicarea tot mai mare a voluntarilor:

,,Sunt mândră că MED a reușit să creeze o comunitate frumoasă și dedicată atât în domeniul ingineriei medicale, cât și în ceea ce privește distracția și socializarea. Sunt mândră de membrii echipei MED care au dat și dau în continuare dovadă de perseverență, creativitate și energie. A fost o onoare să văd cum asociația a schimbat în bine fiecare voluntar câtuși de puțin și să fac și eu parte din această schimbare.”

Cristina Morariu subliniază mândria de a face parte dintr-o comunitate dedicată ajutorului și dezvoltării personale, înconjurată de oameni empatici.

Felicia Lixandru adaugă că MED i-a oferit o platformă pentru dezvoltare personală și profesională, învățând valori precum responsabilitatea și lucrul în echipă.

Cătălina Zamfir exprimă recunoștința pentru contribuția asociației la formarea sa, subliniind impactul pozitiv al experiențelor trăite alături de colegi.

Vlad Bădulescu apreciază inițiativa și contribuția MED la dezvoltarea socială și personală a studenților de la Facultatea de Inginerie Medicală:

,,Sunt de părere ca MED chiar a adus o schimbare benefică în rândul studenților FIM.”

Laurențiu Stănișteanu subliniază implicarea profundă a membrilor asociației, în timp ce Bianca Fumea mulțumește MED pentru oportunitățile de dezvoltare personală și comunitară oferite:

,,Sunt mândră că fac parte din MED pentru că este o asociație în care voluntariatul chiar se face cu sufletul. Mulțumesc că m-ai crescut, MED!”.

Iar Marian Ivan evidențiază satisfacția de a putea aduce ajutor prin diverse activități, cum ar fi proiectul Cutiuța cu Pantofi.

Împreună, aceste voci reflectă angajamentul și impactul profund pe care MED îl are asupra comunității sale și dincolo de ea.

            Medical Engineering Development este una dintre asociațiile care dorește mai mult, care vrea să inspire principiile care stau la baza voluntariatului de la o generație la alta și iată că reușesc. Mult succes în toate proiectele și să nu vă pierdeți vreodată ambiția și pasiunea pentru voluntariat!