HAIDEȚI SĂ CUNOAȘTEM ASOCIAȚIILE – LSUBc

Haideți să cunoaștem asociațiile din UNSR! Uniunea Națională a Studenților din România continuă CAMPANIA DE PROMOVARE A ASOCIAȚIILOR!

          Următoarea asociație care a acceptat provocarea este Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău!

          Din 1990, LSUBc a fost înființată cu scopul de a lupta pentru drepturile studenților din Bacău, condițiile fiind precare. De atunci, activitatea lor s-a bazat pe apărarea drepturilor studenților și pe găsirea de oportunități pentru aceștia. De peste 30 de ani, Liga reușește să se afirme în lumea organizațiilor studențești și să arate că în ciuda faptului că nu sunt o comunitate foarte mare, pot să realizeze activități unice, frumoase, să arate că voluntariatul este o ocazie excelentă de a te dezvolta.

          Printre evenimentele de tradiție ale Ligii sunt BobocFest, Student pentru trei zile, Balul Bobocilor, SnowFestivity, Autobuzul Dragostei, Academia de Business.

          BobocFest reprezintă o săptămână în care se desfășoară activități pentru boboci, pentru introducerea acestora în minunata perioadă a studenției. Pentru fiecare zi este organizată o activitate pentru studenții din anul I, cum ar fi workshop-uri pentru inițierea în viața de student, Seară de jocuri, Treasure Hunt, Seară de sporturi, Seara chitarelor.

          Student pentru trei zile este un eveniment prin care elevii din clasele a XI-a și a XII-a, din mai multe orașe din regiunea Moldovei, sunt chemați pentru a experimenta o doză din viața studențească la Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău.

          SnowFestivity este un eveniment reprezentat de o excursie la munte și anul acesta se află la cea de-a VIII-a ediție. După o sesiune corespunzătoare, cel mai potrivit mod de a-ți răcori creierul este de a avea 2-3 zile pline de activități precum competiții sportive de iarnă, drumeții montare, patinaj pe gheață, traininguri de schi, competiții de karaoke și petreceri marca SnowFestivity!

Autobuzul Dragostei este un eveniment organizat anual de LSUBc de Dragobete, fiind deja la cea de-a XIX-a ediție. Cu ocazia acestui eveniment, cuplurile pot spune ,,da” în ,,Autobuzul Dragostei”, primesc un certificat al dragostei care este valabil timp de o zi și se pot înscrie la ,,Tombola Dragostei” pentru a avea șansa de a câștiga premii. Autobuzul circulă în orașul Bacău timp de câteva ore, iar cuplurile de toate vârstele au ocazia de a se îmbarca.

Academia de Business este o oportunitate pentru studenți de a se dezvolta profesional, făcând schimb de idei și învățând din experiențele profesioniștilor din domeniul afacerilor. Proiectul este format din workshop-uri, concurs de proiecte, cele mai bune idei fiind premiate.

          În ceea ce privește înscrierea în asociație, în fiecare semestru are loc o sesiune de recrutare în care li se prezintă studenților oferta LSUBc. Aceștia se pot înscrie pe o perioadă determinată de o lună, să vadă dacă le place sau nu atmosfera, activitatea, colegii, ulterior având posibilitatea de a se înscrie efectiv în departamente.

Alcătuită în prezent din aproximativ 150 de voluntari, fiecare aduce o anumită unicitate ligii, iar poveștile acestora au în centru dezvoltarea continuă, legarea de prietenii, nu degeaba au ca motto ,,Te dezvolți. Înveți. Te distrezi.”….

,,Viața în asociația LSUBc înseamnă pentru mine o schimbare continuă, înseamnă dezvoltare, dar în aceeași măsură înseamnă și o deschidere mai mare la oameni. Eu sunt un introvert, nu am avut niciodată mulți prieteni sau persoane care să-mi fie alături. Liga, că am vrut, că n-am vrut, m-a pus lângă oameni, studenți… profesori, iar încetul cu încetul a început să îmi placă.

În asociația LSUBc eu mă ocup de Resursele Umane, această muncă este uneori foarte costisitoare din punct de vedere al timpului, dar și al factorului emoțional, dar cum am spus mai sus, am fost obligat să mă dezvolt și mă bucur pentru prezentul pe care îl am, iar liga a fost catalizator în această treabă.”Ștefan NECHITA, Director HR

,,Am aflat în prima zi de LSUBc, când doi membri au venit să ne prezinte asociația. Nu m-a atras din prima ideea de a mă înscrie deoarece eram o persoană introvertită, dar am fost tras de un prieten care era foarte curios. Astfel, am fost la o adunare generală și am semnat o adeziune de colaborare. Ulterior, când am intrat în Departamentul de IT, eu fiind student la Informatică, a început să mă atragă ideea de a face parte din asociație. În timp, am primit task-uri, am fost responsabilizat și am primit un feedback pozitiv pentru munca mea, așa că am început să simt că locul meu este aici.” – Alexandru CHETROIU, Președinte LSUBc

,,Experiența mea în cadrul Ligii Studentești este destul de vastă, aș putea spune eu. Am început să mă dezvolt și să mă responsabilizez, datorită activităților pe care le aveam, dar și a colegilor voluntari din asociație.

Sunt super recunoscător Ligii Studențești, deoarece am întâlnit oameni mișto, am legat prietenii de lungă durată și totodată am devenit o versiune mai bună a mea.” – Nicolae HORONCEANU, Prim-Vicepreședinte

          Acestea fiind spuse, Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău are o vechime în spate, aproape 34 de ani de activitate și totuși, nu încetează din a impresiona. An de an își păstrează evenimentele de tradiție, dar există mereu ambiția de a realiza ceva nou. Spre exemplu, anul trecut, au organizat un eveniment caritabil ,,Aleargă pentru schimbare”. Haideți să îmbinăm tradiția cu deschiderea spre nou! Cu siguranță, LSUBc este un exemplu de urmat pentru tineri!

Autori

+ posts

Writing and living.