HAIDEȚI SĂ CUNOAȘTEM ASOCIAȚIILE – ASFE

Haideți să cunoaștem asociațiile din UNSR! Uniunea Națională a Studenților din România continuă CAMPANIA DE PROMOVARE A ASOCIAȚIILOR!

Următoarea asociație care a acceptat provocarea este Asociația Studenților din Facultatea de Energetică!

Ready, Set, Power Up!

ASFE promovează Facultatea de Energetică și, în același timp, reușește să fie un real sprijin pentru studenți. Nu numai că se preocupă de dezvoltarea profesională a acestora prin ASFETalks, Poli EnergyFest, PoliFest, training-uri de Photoshop, Excel, Fotografie, vizite tehnice, asociația are ca obiectiv și dezvoltarea personală a studenților prin PoliExpress, drumeții, training-uri de Comunicare și Leadership, Balul Bobocilor, Asfendrăgosteală, maratoane de filme cu diverse tematici, seri de jocuri, Secret Santa. În plus, asociația îi învață pe studenți cum să ia inițiativă, să fie activi, mai ales prin evenimentele caritabile.

Poli EnergyFest este deja la a doua ediție și a adus Facultatea de Energetică pe culmile popularității. Evenimentul este organizat în cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, de către Facultatea de Energetică și în parteneriat cu Asociația Studenților din Facultatea de Energetică, Asociația Studenților din Politehnică și Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni. Poli EnergyFest este un târg dedicat noilor tehnologii și tehnologiilor verzi din domeniul energiei. Acest domeniu se extinde și se dezvoltă în fiecare zi, scopul evenimentului este de a arăta acest lucru, iar ASFE a sprijinit constant acest demers.

PoliExpress este un eveniment organizat de ASFE și de LIRA (Liga Inginerilor Antreprenori Români) și a devenit un eveniment de tradiție. Echipe, formate din maxim 3 studenți, trebuie să parcurgă DRUMUL INGINERILOR, un traseu pavat cu probe care le testează capacitățile mintale și fizice.

Campionatul de Șah este unul dintre cele mai mari evenimente de acest fel, organizat în cadrul Universității Politehnica. În 2023 a avut loc prima ediție și a fost realizată în colaborare cu Gloria Buzău. De asemenea, au reușit să strângă sub același acoperiș cele mai briliante minți ale șahului. Campionatul a durat o zi întreagă, au fost atât de mulți participanți, încât au ocupat un etaj întreg și a avut un succes deplin, existând dorința de a se organiza ediții ulterioare.

ASFETalks este evenimentul prin care ASFE ajută studenții Facultății de Energetică să primească răspunsuri la curiozitățile din domeniul energetic. Are deja două ediții. La prima ediție au fost chemați absolvenți care au prezentat fiecare specializare din cadrul facultății, iar a doua ediție s-a concentrat asupra vieții în domeniul electroenergeticii.

Asfendrăgosteală este ocazia perfectă pentru oamenii care nu au curaj să-și exprime sentimentele. ASFE devine Cupidon și distribuie scrisorile de dragoste studenților.

            Se poate observa clar faptul că ASFE și-a găsit un echilibru perfect între dezvoltare personală și profesională. La acestea mai putem adăuga și distracția și spiritul de întrajutorare. În ceea ce privește distracția, putem spune că ASFE nu lipsește când se strigă catalogul la petreceri, iar cât despre ajutarea reciprocă, acest vibe s-a transmis de la o generație la alta.

,,Voluntarii, membrii din Consiliul Director, făceau parte din grupuri de admitere și puteam întreba același lucru de 10 ori pe grup și ne răspundeau. Nu mai era nevoie de anunțarea recrutărilor, noi doream dinainte să facem parte din ASFE.

Noi vrem această balanță între distracție și dezvoltare, să ne păstrăm inițiativa și implicarea în realizarea evenimentelor. Vrem ca oamenii să se dezvolte, să preia tot ce e mai bun. Vrem să fie cu noi, să vadă cum se organizează evenimente, ne place când ei vin să ne propună evenimente. În momentul în care vin voluntarii cu inițiativa, este altceva. Știi deja că le plac evenimentele. Am ajuns în punctul în care nu mai venim noi să propunem, ci ei.” – Ștefan VOINILĂ, fostul președinte ASFE

            Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce vor mai pregăti voluntarii din asociație, deoarece acesta este doar începutul. În 2023, ASFE și-a făcut și buletin, deci sigur vor urma activități mai interesante, este în plin proces de maturizare. Asociația a fost înființată în octombrie 2009, când studenții simțeau nevoia de apartenență la ceva, un pic mai mare decât ei, care să fie o voce colectivă în facultate. Au vrut să-și spună cuvântul, să facă o schimbare în experiența studenților din Facultatea de Energetică și au reușit acest lucru…

,,ASFE face parte din viața mea de student încă din primul an. Împreună am cunoscut o comunitate unită, plină de oameni frumoși și dornici să crească împreună. Cu energia noastră am reușit să ducem asociația la un nou nivel și nu ne vom opri aici. ASFE m-a învățat multe valori după care să mă ghidez, mi-a făcut cunoștință cu domeniul și pot spune acum că studenția n-ar fi fost complete fără această experiență și fără oamenii minunați pe care i-am cunoscut.”– Vlad Nicolae JERCĂLĂU, fostul Director General ASFE

,,Eu am aflat de ASFE din primul semestru de facultate. Recrutările erau în online și am stat până în ultimul minut să mă înscriu, ceea ce a fost o mare greșeală. Apoi, mi-am cunoscut colegii de grupă care mi-au povestit despre ASFE. Am participat la un training de Photoshop, realizat de Ștefan Voinilă și m-am înscris fizic în semestrul II. Atitudinea tuturor voluntarilor era și încă este foarte primitoare.”– Oana ARAMĂ, președintele ASFE

,,Ce mi-a dat imboldul să continui a fost adrenalina. Am avut norocul să fac parte din echipa de grafică, deoarece era cea mai activă echipă din departament. Toată acesta adrenalină: evenimente, întâlniri cu o groază de oameni, zâmbete. Am fost în priză continuu. Dacă vii la facultate și doar faci facultate, nu știu cât de mult ar ajuta în evoluția fiecărei persoane, dar în momentul în care ești într-o federație, asociație, este altceva. Îți aduci aminte în viitor de oamenii pe care i-ai cunoscut, rămâi cu experiențele personale, profesionale. Toți prietenii, toată adrenalina sunt un nucleu de care greu îți este să te detașezi. Trebuie s-o simți ca s-o vezi.”– Ștefan VOINILĂ, fostul președinte ASFE

            Dacă Asociația Studenților din Facultatea de Energetică, ar fi o persoană și ar dori să se angajeze, cu siguranța CV-ul ei ar fi destul de lung și interesant. Cu acest lucru, încheiem articolul și dorim tot ce e mai bun voluntarilor din ASFE, să o țină tot așa și vă mulțumim pentru toată implicarea și ambiția de a aduce în planul voluntariatului studențesc idei inovative, ,,tehnologii” nemaivăzute!

Autori

+ posts

Writing and living.