CNR sau Consiliul Național al Rectorilor reprezintă o excelentă ocazie pentru inovare, dezvoltare sau reconstruire. Reprezentanți ai structurilor de conducere și administrare din cadrul învățământului superior, împreună cu rectorii universităților din România, cele mai importante instituții care sprijină dezvoltarea învățământului și reprezentanții studenților se întâlnesc, dezbat și caută soluții.
A V-a ediție de anul acesta a adunării CNR a fost organizată cu ajutorul Universității de Medicină și Farmacie Doctor Grigore T. Popa din Iași, ședințele fiind susținute în Aula N. Leon din cadrul universității.
Uniunea Națională a Studenților din România a fost reprezentată de președintele său DEDIU VLAD – VALENTIN, vicepreședintele și coordonatorul Departamentului pentru Asigurarea Calității în Învățământului Superior BUHUȘ ȘTEFĂNUȚ – IULIAN și prim-vicepreședintele DALBAN COSTEL – MARIAN.
Federația noastră a participat activ la dezbaterile din cadrul adunării, a susținut în fiecare moment ideile, opiniile și nevoile studenților din toată țara și susținut subiectele importante de pe agenda adunării, care au întâlnit interesele studenților.
De asemenea, reprezentanții federației, au susținut rezultatele primei ediții a CNSR – Conferința Națională a Studenților Reprezentanți dar și ideile și soluțiile care au reieșit în urma dezbaterilor din 28 – 30 Noiembrie 2019. Vă invităm să aflați mai multe despre rezultatele CNSR accesând acest link.
- Intervenție Ministrul Educației și Cercetării – puteți citi aici
- Învățământul superior și Cercetarea științifică – pașii următori în proiectul “România educată” – Administrația Prezidențială
- Informatizare în învățământul superior
- Metodologie de evaluare a studiilor universitare de doctorat și a sistemelor de criterii, standarde și indicatori de performanță utilizați în evaluare – ARACIS
- Metodologii de finanțare – CNFIS
- Rezultatul pilotării Metodologiilor de clasificare și ierarhizare – ARACIS
- Program reuniuni CNR și evenimente internaționale
- Participarea universităților românești în cadrul rețelelor de universități europene
- Procesul de elaborare a strategiilor de specializare inteligentă și CDI pentru perioada 2021-2027 UEFISCDI
- Modul de organizare a cursurilor postuniversitare
- Probleme studențești și sindicale – ANOSR /USR/ UNSR/LSRS/ Alma Mater
- Parteneriatul universităților cu mediul socio economic – susținerea conceptului de Universitate antreprenorială – The Entrepreneurship Academy