Once upon a time…

… Am dat startul unui eveniment care a unit valori autentice ale acestei țări, inimi emblematice și minți strălucite, în virtutea promovării solidarității și culturii.

Desfășurată online sau fizic, Studențiada a punctat, de-a lungul timpului, tematici de importanță majoră pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor studenți. În 2019, am marcat sorgintea istorică prin organizarea diverselor conferințe și activități, în onoarea celor 30 de ani de la Revoluție. Am arătat că ne iubim trecutul, având imprimată în memorie ideea de a clădi un viitor mai bun, atât pentru noi și copiii noștri, cât și pentru urmașii acestora.

Studențiada a oferit drept cadou celorlalte generații de tineri amintiri și fapte ale unor oameni care au acționat cu virtuozitate, să schimbe tot ceea ce se dovedea a fi eronat.

 În 2020 nucleul nostru a fost reprezentat de dorința de face din educație o necesitate. Având contextul unor ore ce se desfășurau predominant online, educația a fost un subiect de discuție datorită căruia s-au desfășurat 70 de activități online. Am reunit cadre didactice și studenți cu vise mărețe, reușind să creăm o punte semnificativă între cele două tabere, separate prin context pandemic.

Punctul culminant al Studențiadei din 2020 a fost reprezentat de rubrica ”Scrisoare mie, celui din viitor”, având ca fundament necesar inițiativa de a crește într-o educație cât mai înfloritoare. Toate dezbaterile desfășurate pe baza paralelei dintre educația online și cea offline, i-a ajutat pe tineri să înțeleagă cu adevărat importanța educației în cultura unei întregi națiuni.

https://www.facebook.com/events/1266848267016658

În cele din urmă, prin prisma Studențiadei, am rămas mereu împreună, indiferent de circumstanțe și vreme, consecința unității fiind întemeierea unei voci de care România a avut nevoie dintotdeauna. Targetele noastre au fost atinse datorită vouă, iar întregile povești create și legături formate, s-au ghemuit în sufletele noastre, lăsând un dor imens.

Studențiada a însemnat și înseamnă un glas de nestăvilit: glasul vostru. Studențiada suntem noi!

Autori

+ posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *