Keep calm and session

”E timp”

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

            „Chill, stai chill”, probabil dacă aș începe o conversație așa m-ai crede puțin hippie sau sub influența unor substanțe în afara legii, dar, asemenea ție sunt un student cu nervii întinși la maxim, ceva nopți nedormite în spate, câteva cafele și energizante luate la bord în ultimele 24 de ore, ce așteaptă odată să scape de nenorocirea aia de examen, ce pare să dilate timpul și să lovească năvalnic fix în chipul „angelic” cu cearcănele cât casa și ochii mai roșii decât vinul băut la ultimul party studențesc.

            Dar hai să fim realiști, dacă aș începe converația așa înainte de un examen, parcă altfel ar sta situația, bine, ce-i drept, că poate mi-aș lua și câteva vorbe de dulce, când tu știi sigur că ești plantă și singura, dar singura ta șansă să iei „Sfântul 5” e o adevarată minune divină, în care în același timp trebuie să ai parte de a doua venire a Mântuitorului pe Terra, să izbucnească și Al III-lea Război Mondial, să crape pământul, să plouă cu bani și astea desigur, toate, când ești cu foaia de examen în față.

            Trebuie să admitem că tot o minune ar fi să nu vină proful la examen și cu toate astea să vă treacă pe toți, dar ești conștient că și minunile au limitele lor, mai realiste fiind cele prezentate anterior.

            Un lucru e cert, există timp pentru orice. Îți aduci aminte momentul ălă când pe 1 Octombrie ți-ai propus că anul acesta o să înveți și nu o să-ți lași totul pe ultima sută de metri, clar l-ai avut, toți ne propunem asta, dar niciunuia nu ne iese. Și hai totuși să ne aducem aminte ce ne-a împiedicat să facem asta:

Să învăț sau să mă duc la party?

E timp, clar party.

Să mă duc la curs sau să ies la bere?

E timp și îmi e cam sete.

Să îmi pregătesc laboratoarele sau să ies cu prietenii?

            E timp, hai că-i sun pe ăștia.

            „E timp, întotdeauna e timp”, nu e doar mantra mea, ci și a multor filozofi români în viață, colegi de ai noștrii, pe care nu-i cunoaște mai nimeni, în afară de prietenii de pe rețelele de socializare. Până la urmă toți în sesiune gândim în profunzime, cunoaștem secretul vieții veșnice, piatra filozofală, devenim alchimiști convinși, filozofi de excepție, observatori înrăiți ai creșterii firului de iarbă, care logic că în momentul ălă e un lucru mult mai interesant decât orice curs am avea în față și să nu uităm desigur, că tot în sesiune devenim adevărate enciclopedii umblătoare, bine, să recunoaștem, enciclopedii cu clipuri în care doi indieni fac case și piscine în nisip, în care Jamila devine cea mai OK profă, cu toate că noi suntem paraleli cu gătitul, iar TikTok-ul e cu adevărat cel mai intens curs de scrolling, ever.

            Revenind la filozofi anonimi, cine nu are să-și cumpere, eventual dacă mai e și coleg cu tine, deja vorbim de combinația perfectă, nu duci și tu povara nemiloasă a unei minți geniale, singur, măcar o împărtășești cu cineva, devine mai ușor de suportat.

            Și revenind la timp să știi că e, deci e timp, repet, dar  vreau să înțelegi:

Ai examen?

E timp.

E 1 Octombrie?

E timp.

A venit vacanța de Paște?

E timp.

Mai e o singură săptămână până începe sesiunea?

Stai liniștit, e timp.

Mâine e examenul ălă greu?

Chill man, e timp, noaptea e lungă, plus de asta mâine te trezești mai devreme și înveți (asta nu o să se întâmple niciodată, dar tu măcar faci un efort – îți propui) așa că e timp.

Inclusiv când intri în sala de examen e timp, adică altora le șoptesc păsărelele – ce-i  drept că tu încă nu ai abilitatea asta – dar cine știe, dacă ei înțeleg ce zic necuvântătoarele alea înaripate, de ce nu ai înțelege și tu ce a scris colegul pe foaie?

            Dacă privim retrospectiv, putem trage o singură concluzie și anume: „E timp” și e chiar normal până la urmă, dacă nu ar mai fi, probabil nici tu nu ai mai exista și nici examenul ălă nașpa nu ți-ar mai da bătăi de cap. Și chiar dacă se scurge, ce dacă, e problema lui, nu a noastră.

Și de ce să nu fim optimiști, până la urmă ni se termină nouă viața, dar timpul nu se va termina niciodată, așa că mult succes în sesiune, pentru că o să ai nevoie și cel mai important, nu uita, e timp.

            Săracuˈ Cronos, probabil sughite la cât l-am pomenit aici.

Autori

Asistent Coordonator Blog | + posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *