Iepurașul cu mască

În momentul în care începem să pătrundem ușor, ușor în atmosfera Sărbătorilor Pascale, ne este proiectat în fața ochilor un întreg film al copilăriei: parfumul cozonacilor abia scoși din cuptor, degetele colorate de la vopsitul ouălor, râsetele copiilor ce merg bucuroși  spre biserică, fețele luminate de flacara lumânării și natura ce învie în mod simbolic.

Cu toate acestea, 2021 este un alt an în care atipia se simte în largul ei, îmbrățișările și zâmbetele prin care ne arătam dragostea față de cei dragi au fost înlocuite cu salutul de la distanță și ochii ce rămân singura poartă spre sufletul celor din jur.

Inocularea ideii impactului dezastruos în ceea ce privește pandemia cuprinde rapid gândirea colectiv românească. Însă cum ar fi să nu lăsăm acest fapt să cuprindă lumina și căldura acestei minunate sărbători și indiferent de situație, inventivi și precauți, adaptabili și senini, trebuie să conștientizăm că fiecare clipă contează și bucuria poate veni chiar din cel mai mărunt lucru, pentru că indiferent de distanță, toți îți sunt aproape, chiar dacă nu fizic.

 Ni s-a creeat greșita impresie că odată cu restricțiile aduse de pandemie, șansa de a ne bucura de orice era frumos înainte dispare. Cu toate acestea, există câteva lucruri esențiale ce dăinuiesc: spiritul sărbătorii, credința cu care am crescut, dragostea față de cei dragi și dorința de a deveni mai buni, ce crește din ce în ce mai mult în aceste zile.

Privind situația dintr-o altă perspectivă, am putea îndrăzni să găsim părțile bune.  Am putea observa modul în care ne apropiem din ce în ce mai mult de familiile nostre și la cum ne gândim din ce în ce mai des la ei, ajungând să ne bucure prezența lor.

De asemenea, acesta este momentul perfect să ne descoperim propriile talente culinare sau chiar artistice. Dacă te-ai întrebat vreodată care este secretul drobului  „ca la mama acasă” sau pasca cu aromă amețitoare de rom, ei bine, acesta este momentul perfect să descoperi, iar dacă mâinile sunt înzestrate cu talent de ce nu ți l-ai exersa pe o coajă de ou?

Așadar, pentru a ne păstra valorile și starea de spirit, este important să căutăm partea bună a situației actuale, fie că ne este mai greu sau mai ușor. Pe scurt, în asta constă Paștele, acea perioadă din an în care noi toți căutăm fărâma de bunătate din fiecare, perioada în care renaștem odată cu natura, perioada în care speranța părăsește cutia Pandorei.

Astfel, totul rămâne neschimbat, iar iepurașul va reveni, singura diferență fiind că asemenea lui Moș Crăciun și de această dată, el poartă mască.

Autori

+ posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *