Rețete antiplictiseală

unsr-reteta-plictiseala

În orice moment pot să apară siuaţii care să te pună în dificultate, deoarece viaţa este o succesiune de provocări, mai mari sau mai mici. Cu o astfel de provocare s-a confruntat tot mai multă lume în ultimul timp.

Ceea ce trebuie să avem însă în vedere este că în final totul va fi bine, trebuie să conștientizăm că suntem în asta împreună şi că, deşi stăm în casă, cu puţină creativitate vom găsi o grămadă de lucruri pe care să le facem. Cât timp vom aborda o atitudine pozitivă, vom trece peste această perioadă, rămânând în final cu multe experienţe frumoase, amintiri plăcute, acumulând o mulțime de  informaţii, făcându-ne, poate, noi prieteni sau deprinzând chiar și noi preocupări.

Plimbările, orele petrecute în aer liber, activitățile cu prietenii sunt într-adevăr minunate și îți oferă energie pentru întreaga zi. Dar, pentru sănătatea noastră, acum trebuie, din păcate, să ne petrecem cel mai mult timp în casă și poate fără oamenii cu care obișnuiam să interacționăm în fiecare zi.

Așadar, trebuie să găsim soluții pentru a fructifica acest timp pe care îl avem la dispoziție și poate reușim să îl facem mai plăcut făcând diferite activități distractive, ce îți aduc energia necesară pentru a rezista acestor timpuri.

Iată ce ai putea face.

Spre exemplu, îți poți începe dimineața ascultând muzică. Aceasta face parte din viața noastră de zi cu zi, fiind prezentă la cele mai importante evenimente. Asculți muzică la aniversări, în tramvai, în metrou, în parcuri, când ești trist sau ești vesel, când vrei să transmiți un mesaj. Muzica te însoțește peste tot, animând fiecare moment. Dar ce nu știai până acum este că muzica are o mulțime de efecte benefice asupra organismului tău. Specialiștii spun că atunci când asculți muzică ți se îmbunătățește considerabil starea de spirit și anxietatea este redusă, devenind fericit, motivat, liniștit.

shopping în dulapul tău

Când a fost ultima oară când ți-ai probat hainele din garderobă? Cu toții avem în dulap o mulțime de haine pe care până în prezent nu le-am purtat absolut deloc. Poți să le încerci pe fiecare, să vezi cum te simți în ele, să descoperi noi moduri de a le combina. Este foarte posibil să dai peste piese vestimentare de care aproape că uitasei. De asemenea, pentru că este dificil să ții pasul zilnic cu dezordinea ce se face în dulap, acum ai ocazia să pui totul în ordine. Poți sorta hainele ce nu îți mai plac și le poți dona, astfel ajutând și oamenii mai puțin norocoși.

încearcă o rețetă nouă

Te poți bucura de o masă excelentă dacă te hotărăști să descoperi noi gusturi încercând o rețetă nouă. Chiar dacă îți place să gătești sau nu, orice activitate nouă contribuie la dezvoltarea ta personală și te va scoate din rutină. Și nu uita, consumă cât mai multe fructe și legume căci acestea conțin cele mai multe vitamine de care corpul are așa mare nevoie. De altfel, poți chiar gândi și un plan alimentar bun. Asta sigur te-ar ajuta să fii mult mai energic.

plănuiește călătorii

Gândește-te la cât de multe locuri minunate sunt în România și la faptul că beneficiezi ca student de gratuitate la tren și apoi trage linie. Da, aceasta ar fi o activitate ce merită planificată, căci îți va aduce o mulțime de experiențe valoroase. În plus, pentru tine, călătoriile nu sunt deloc costisitoare având în vedere că poți ajunge în orice oraș gratis cu trenul. Așa că pune mâna pe telefon și informează-te despre ce locuri ți-ar plăcea să vizitezi la sfârșitul acestei perioade.

redecorează

Dacă ți se pare plictisitor sau îți dă o stare de moleșeală să vezi în fiecare zi același decor ce poate nu te mai inspiră ar trebui să încerci să muți câteva obiecte și te vei simți plin de inspirație și voie bună. De asemenea, chiar dacă simți sau nu nevoia de schimbare, este recomandat să aduci câteva modificări spațiului din jurul tău.

ocupă-ți timpul cu un hobby

Fie că vorbim de pictat, desenat, scris etc, merită să încerci să faci ceva, chiar și pentru prima dată. Cu siguranță vei descoperi ceva care să îți placă și apoi vei face asta constant.

fă exerciții fizice

Un alt lucru pe care îl poți face în casă este să experimentezi această modalitate de relaxare – sportul – sub orice formă ar fi el. Astfel, te poți păstra în formă și vei avea o viață sănătoasă. Acum nu mai poți apela la scuza ,,nu am timp” care niciodată nu te ajută să îți menții un stil de viață sănătos. Partea cea mai bună este că poți găsi o multitudine de exerciții și programe pe internet, la care nu ai nevoie de echipamente, aparate de sală, unele le poți face chiar pe canapea.

învață o limbă străină

Există o mulțime de aplicații gratuite destinate învățării limbilor străine așa că poți folosi această perioadă de stat în casă pentru a deprinde o abilitate care cu siguranță te va ajuta pe viitor.

citește

Sunt mii, dacă nu milioane de cărți ,,self-help”, care încurajează cititorii să învețe să se bazeze pe ei înșiși, iar multe dintre acestea conțin exerciții, trucuri, rețete, care ne conferă o claritate mentală și fizică.

alătură-te unei comunități online

De asemenea, cum în această perioadă totul se desfășoară online, ce-ar fi să intri într-o comunitate online? Internetul ne pune la dispoziție atâtea rețele de socializare că nici nu știi pe care să o alegi.  În funcţie de orice pasiune şi preocupare, vei putea găsi o mulţime de alte persoane care s-au săturat de monotonie. Puteți găsi teme comune de discuţie, puteți face experimente, discuta impresiile fiecăruia despre cărţile sau articolele citite, astfel, putându-vă relaxa împreună. Iar la sfarşitul acestei perioade vei constata că ai noi prieteni pe care i-ai cunoscut la grupul de lectură sau poate chiar un nou hobby.

ține legătura cu cei dragi

Unul dintre cele mai importante lucruri în această perioadă este să îi păstrăm cât mai aproape pe oamenii care ne sunt dragi. Sentimentele şi încurajările lor nu ţin cont de distanţă, graniţa nu opreşte apelurile telefonice, nicio oră nu e prea matinală pentru un mesaj. Nu mai aştepta! Sună-i pe ai tăi, sună bunicii, sună prietenii, trimite mesaje colegilor tăi, ieşi la un ceai online cu cel mai bun prieten. Legătura dintre oameni salvează stări de spirit.

conferințe și seriale

Tot online-ul ne mai dă câteva soluţii potrivite. Îţi aduci aminte conferinţa la care voiai să mergi, dar era prea departe? Ghici ce, nu mai este nevoie să pierzi timp pregătindu-te ori să ajungi în locația unde are loc conferința. Acum totul e la un click distanţă şi te poţi bucura de orice conferință ca şi de muzee, teatru sau operă.

Iar dacă cumva încă nu te-ai cufundat în seriale, află că o altă parte bună a acestei perioade este că acum ai timp să vizionezi serialul acela de care mereu ziceai că nu ai timp.

fă-ți niște liste

Acestea sunt o modalitate bună de a-ți pune ordine în gânduri și în viață. Poți alege diverse subiecte, cu nuanță pozitivă, constructivă și lasă-ți imaginația la joacă. Poți pune într-o listă lucrurile care îți aduc bucurie, calitățile cuiva drag, amintirile pe care le ai din copilărie, locurile unde ți-ai dori să ajungi, ce ai vrea să îmbunătățești la tine, ce vrei să înveți în viitorul apropiat.

do nothing

Am lăsat la urmă cea mai simplă dar în același timp cea mai complicată activitate. Ia-ți un moment în care să fii doar tu cu tine, încercând să îți dezvolți latura zen. Atunci când te simți obosit, stresat și încărcat de energie negativă poți încerca să meditezi prin yoga ori exerciții de respirație. Te va ajuta să te relaxezi și să te simți ușurat.

Așa că atunci când îți termini treburile și te gândești că nu ai mai avea ce să faci prin casă, cred că ar trebui să te decizi dacă alegi să te plictisești pur și simplu sau să faci o activitate plăcută. Bucură-te de această perioadă astfel încât să poți la finalul ei să îți amintești cu prietenii despre aventurile din carantină.

Ție ce îți place să faci în casă?

Articol realizat de – Bianca Gheorghișan și Tania Diaconu

Autori

+ posts
+ posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *