Teatru la tine acasă!

Teatrul este o artă vie, desfășurată în prezența artistului, aflat într-o relație directă cu spectatorii săi. Acolo vezi întâmplări cu oameni și afli multe adevăruri despre ființa umană, despre lume și despre tipul de societate în care trăiești, pentru că teatrul le oglindește pe toate. În întunericul sălii te confunzi cu personaje, ai sentimente, trăiri, emoții, te bucuri sau te întristezi, participi, ai o nouă experiență de viață și pleci îmbogățit spiritual.

În fiecare an, pe 27 Martie, începând din 1962, comunitatea teatrală internaţională, artiştii şi publicul, precum şi centrele naţionale din cele o sută de ţări membre ale Institutului Internaţional de Teatru, celebrează Ziua Mondială a Teatrului, ca un moment de afirmare a artei scenice, ca mod de expresie a umanităţii, dincolo de toate frontierele geografice , culturale ,lingvistice sau religioase.

Dacă circumstanţele datorate pericolului reprezentat de Coronavirus ne ţin departe unii de ceilalţi şi ne deconectează de la viaţa socială şi artistică, internetul şi tehnologia ne pot veni în ajutor să ameliorăm sentimentul de izolare ce ne încearcă pe toţi în această perioadă.

Am încercat să urmărim  activitatea din online a principalelor teatre din țară și din București, și să vă prezentăm mai jos o listă a celor care oferă în această perioadă spectacole în regim online.

Teatrul Apolo

Teatrul oferă câteva reprezentații în online .

Pe 27 Martie , difuzându-se spectacolul ,,LO-LI-TA a LOVE Story’’. Pentru viitoarele spectacole accesați agenda evenimetelor disponibilă pe pagina de Facebook a teatrului. https://www.facebook.com/pg/TeatrulApropo/events

Teatrul de Artă București

Tetrul de Arta pune la dispoziție câteva spectacole ce vor fi disponibile online . Pentru vizonarea acestora intrați pe pagina de Facebook a teatrului.

https://www.facebook.com/TeatruldeArtaBucuresti

Teatrul Bulandra

Teatrul Bulandra transmite pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/bulandra , înregistrarea spectacolelor programate până la sfârșitul lunii Martie. Spectacolele vor putea fi vizionate gratuit, in regim de live stream.

Teatrul de Comedie

Anunță lansarea programului ,,COMEDIA ÎN CARANTINĂ’’, care se va desfășura în perioada 27 martie – 15 mai și va cuprinde o serie de materiale video din arhivă, însoțite de un salut din partea unui actor din distribuție, dar și unele create special în contextul situației actuale. Toate acestea vor fi difuzate exclusiv în mediul online și vor putea fi vizionate gratuit.

Programul reprezintă o selecție de șapte titluri, comedii care au la bază texte românești, urmând ca programul tuturor reprezentațiilor incluse în proiect să fie afișat pe site. Fiecare spectacol va fi disponibil online timp de o săptămână.

Detaliile legate de modalitatea de accesare vor fi comunicate ulterior pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/TeatrulComedie

Teatrul Municipal Bacovia Bacău

Se va  transmite, săptămânal, online, o serie de spectacole din arhiva Teatrului Municipal „Bacovia”. Titluri de colecție de care publicul  se va putea bucura gratuit, fără a suporta costul unui bilet pentru vizionare.

 Proiecțiile se vor desfășura în cadrul Programul „Hai și tu la Teatrul meu”.

Pentru detalii fereritoare la spectacole accesați pagina de Facebook: https://www.facebook.com/bacovia.teatrul

Teatrul Național Vasile Alecsandri Iași

Teatrul Național Iași realizează o colecție virtuală a celor mai de succes spectacole ale sale atât din stagiunea actuală, cât și din cele anterioare, oferind publicului posibilitatea de a le viziona online, gratuit, pe site: https://www.teatrulnationaliasi.ro , la secțiunea Noutăți, vor putea fi accesate link-urile spectacolelor propuse.

Teatrul din Buzunar Galați

Teatrul pregătește o  premieră live,  pe 27 Martie! –“Oscar și Tanti Roz.  Pentru alte detalii referitoare la viitoarele specatacole realizate de Teatrul Buzunar intrați pe pagina teatrului: https://www.facebook.com/teatrul.buzunar.galati

Teatrul Toma Caragiu Ploiești

Spectacolele teatrului  vor fi disponibile prin transmisiuni Live, fie pin filmarile pe care le vor posta pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/teatrultomacaragiu

Teatrul Național Cluj-Napoca

Teatrul propune difuzarea  spectacolelor , mai vechi și mai noi, pe site-ul teatrului: http://www.teatrulnationalcluj.ro

Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania Liviu Rebreanu

Teatrul Naţional Târgu-Mureş pune la dispoziţie o serie de spectacole din stagiunile precedente. Filmările spectacolelor pot fi accesate pe canalul de YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q

Teatrul Național Radu Stanca Sibiu

Actorii TNRS vor aduce publicului povești pentru copii, fabule și poezii, iar sâmbăta și duminica, de la ora 19:00, TNRS va difuza online unele dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul teatrului, produse atât la secția română, cât și la secția germană. Detalii legate de spectacole le gasiti pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/TNRSS

Vă încurajăm pe această cale să fiţi optimişti, să fiţi alături, în limita posibilităţilor, de cei dragi, şi să trăiţi magia teatrului online, până când vă veți reveda în sala de teatru cu actorii favoriți.

Autori

+ posts