Despre sport, cu un sportiv

Marcată în fiecare an, la data de 6 aprilie, începănd din 2014, Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace oferă ocazia de a promova sportul și activitatea fizică.

Sportul este una dintre cele mai frumoase metode de a te recrea, dar și de a te dezvolta atât fizic, cât și psihic. Pentru menţinerea unui stil de viaţă echilibrat, este important să facem puţină mişcare în fiecare zi.

Orice formă de mişcare este binevenită. Spre exemplu, înotul ne ajută să slăbim, ne întărește oasele și ne sporește rezistența. Ne bucurăm să vedem că sunt și tineri care aleg sportul spre a se dezvolta într-un mod armonios.

Astăzi v-o prezentăm pe Ștefania Andreea Dospin, în vârstă de 20 de ani, studentă în cadrul Universității ,,Vasile Alecsandri’’ Bacău, Facultatea de Științe ale Mișcării Sportului și Sănătății,programul de studii Educație Fizică și Sport, an II.

Între Ștefania și piscina a fost chiar dragoste la prima vedere: ”Prima dată când am pășit în Bazinul Olimpic de la Bacău am fost fascinată văzând bazinul cu tribunele ei colorate, dorindu-mi să exepimentez acest lucru. ‘’

Ea ne spune că toate medaliile ei sunt importante. Fiecare are povestea ei, cursa ei și timpul ei. A participat la toate Campionatele Naționale din perioada 2011-2019 cu probele de sprint, craul , fluture și probe 100 si 50 m spate unde ea a obținut medalii de aur.

În 2012 s-au organizat Loturile Olimpice având concursuri precum: Cental Europene, Europene, Balcaniade, Mondiale Școlare , Internaționalele României.  Ea a participat și la Festivalul Olimpic de Tineret European unde aceasta a obținut medalii de argint și bronz.

Sperăm să aflați cât mai multe despre sportul pe care ea îl practică urmărind micul interviu pe care tânăra sportivă ni l-a acordat.🤗

Autori

+ posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *