Spre viitor, în pași de student

Președintele UNSR Ciprian Zamfir și vicepreședintele pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior Ștefănuț Buhuș, au reprezentat federația în cadrul unei întâlniri cu Mara Mareș, Consilier de Stat în Cancelaria Prim-ministrului Florin Cîţu. Discuția s-a bazat pe prezentarea mai multor idei ce reprezintă nevoi, interese și drepturi ale studenților.

Importanța voluntariatului

Un punct important susținut de UNSR este crearea unui program de stimulare și promovare a voluntariatului internațional, realizat prin schimburi de experiențe între federațiile studențești internaționale. UNSR ar fi așadar partener principal în program, asigurându-se astfel că toți studenții români vor beneficia de astfel de schimburi de experiențe.

Căminele și cantinele

Subvenția pentru cămine și cantine se dorește a fi crescută în contextul nemulțumirii privind tăierea gratuității la transportul feroviar. Aceasta ar putea fi realizată prin defalcare (subvenții separate pentru cămine și cantine) cu scopul de a scădea cuantumul taxelor de cazare și, astfel, generându-se mai mult confort.

Tabere studențești la vară?

Am vorbit și despre activitățile mult dorite de la mare și UNSR face tot posibilul să le fie oferite studenților la vară aceste facilități.

Fondul pentru tineret

S-a discutat despre alocarea fondului alocat de Ministerul Tineretului și Sportului pentru federații studențești, pentru a putea fi conturată organizarea evenimentelor acestora. UNSR a propus creșterea bugetului pe următorul considerent – anul anterior nu am beneficiat de această sumă de bani prin care federațiile studențești își organizează evenimentele la nivel local.

Promovarea voluntariatului la nivel național

Am vorbit, de asemenea, și despre un program al guvernului de promovare a voluntariatului la nivelul țării, în dezvoltarea căruia ne dorim să fim principalii parteneri.

UNSR asigură atât factorii de decizie, cât și studenții, de implicare în scopul dezvoltării învățământului superior românesc.

UNSR – Conectăm idei. Construim experiențe.

Autori

+ posts