În mâinile lor stă viitorul

         Daca locuiești în Iasi, sau dacă obișnuiești să vizitezi acest „ oraș al marilor idei” probabil ai observat și tu acele grupulețe vesele de adolescenți îmbrăcați în nuanțe de roșu și purtând pe față cele mai sincere zâmbete.
             Ei bine , eu i-am întâlnit într-una din zilele mele de boboc (zile în care eram mai mereu pierdută pe una din străzile orașului meu gazdă). Detaliul ce a făcut ca acea zi să îmi fie fixată în memorie a fost momentul în care am observat unul dintre aceste grupuri, voluntarii din cadrul bine-cunoscutei asociații Salvați Copiii. Era prima dată când am observat entuziasmul și speranța cu care fiecare voluntar se apropia încrezator de trecători care, lipsiți de interes, refuzau ferm intenția de conversație continuându-și drumul .
            Cu toate că aveam deja căteva idei , atunci m-am întrebat pentru prima oară: ”Ce reprezintă în realitate acestă asociație, care este scopul său și ce face ca toți acei tineri să se implice cu atât de multă dăruire?”

             Daca e să începem cu lucrurile „plictisitoare” dar care sunt cele mai semnificative, este important să cunoaștem povestea de la acel crucial „A fost odată…”. Astfel, în anul 1991 a luat naștere Asociația Salvati Copiii Iași , aderând înca de la început la mișcarea de promovare și apărare a drepturilor copilului. Pe scurt, acela a fost momentu în care oamenii au început să pună accent pe adevăratul viitor, copiii.

          VIZIUNE: „Salvați Copiii este o lume în care fiecărui copil îi este respectat dreptul la viață, protecție, dezvoltare și participare.”         

            Prin diferite campanii ,maratoane și evenimente asociația a reușit să sprijine de-a lungul timpului familiile în nevoie de ajutor ,oferind o șansă la educație, sănătate și protecție copiilor ce păreau lipsiți de speranță. Astfel au militat pentru drepturile de care mulți copii români sunt privați, fiecare pas fiind ghidat de valori precum: responsabilitate, perseverență, colaborare, creativitate și integritate.

              MISIUNE: ”Salvați Copiii este obținerea de progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viața acestora.”

    Campanii lansate de Salvați Copii
„Vreau la școală!”
„Un gest pentru o viață”
„ Copii fără etichete”
„Un gest pentru o viață”
„Semimaraton Iași: aleargă cu inima pe 17 aprilie 2022!”

     Astfel descoperim că Asociația Salvați Copiii, prin toate aceste activități și prin dăruirea fiecărui voluntar în parte reușeste să salveze o parte din ceea ce noi numim viitor, oferind acea fărâmă de speranță pe care o credeam uitată.
     Ajută și tu copii din întreaga Românie! Devino voluntar și acceptă misiunea de a oferi sufletelor lipsite de ajutor șansa la o viață mai bună!

Autori

+ posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *