Calități de voluntar

Voluntariatul reprezintă activitatea ce s-a strecurat în viețile multora dintre noi și care a lăsat o amprentă semnificativă. De asemenea, este un instrument care te poate forma ca tânăr implicat în societate, oferindu-ți posibilitatea să cunoști oameni deosebiți.

Ce determină oamenii să facă voluntariat? Începi să faci voluntariat când vezi problemele din jurul tău, lipsurile și supărările celor din jur, iar mintea începe să îți caute soluții pentru a aduce o pată de culoare și un zâmbet celor din jur.

Ce calități îți trebuie ca să devii voluntar?

Cum adică? Nu oricine poate face voluntariat? După ce că fac ceva pe gratis trebuie să dețin anumite aptitudini pentru aceasta? Răspunsul este că – de fapt, oricine are calitățile unui voluntar! Orice persoană își dorește, la un moment dat în viață, să se schimbe ceva. Acesta este primul pas făcut de un voluntar, urmat, bineînțeles, de dorința de implicare. De asemenea, pentru a produce rezultate, este nevoie și de un strop de pasiune, puțină adaptabilitate și un gram de disponibilitate. Acestea sunt toate competențele de care are nevoie cineva pentru a fi voluntar. Nimic mai mult!

Ce te-ar putea împiedica totuși să faci voluntariat?

Tuturor ne-a pus bețe-n roate, la un moment dat, bine cunoscuta zonă de confort, inhibându-ne și distrugându-ne posibilitatea de a evolua. Astfel că dacă dorești să schimbi acest lucru, voluntariatul este un catalizator potrivit. Te va ajuta să îți depășești frica de a cunoaște alte persoane, de a-ți exprima punctul de vedere, de a organiza diferite activități.

Poate, de asemenea, la început pare greu să lucrezi într-o echipă, dar aceasta te poate ajuta să-ți descoperi abilități de lider și nu numai. Poți cunoaște oameni faini, trecând peste barierele de comunicare și devenind în același timp și o persoană mult mai responsabilă.

Lipsa motivației poate reprezenta un alt impediment. Dar în realitate, motivația locuiește în adâncul sufletului. De altfel, este foarte probabil să te poți molipsi de la voluntari pasionați, de la alți oameni implicați. Așadar, sfatul nostru pentru tine este să încerci să îți valorifici timpul pentru a-ți forma abilități care îți vor deschide oportunități pentru viitor.

Tu ce crezi? Deții calitățile unui voluntar?

Autori

+ posts

1 thought on “Calități de voluntar”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *