Unde dai și unde crapă: ediția studențească

Cu toții avem prieteni care sunt la facultate, iar când vin acasă ne încântă cu fel și fel de povești amuzante de prin campusurile căminelor și din ceea ce înseamnă viața de  student.  Odată cu aceste povești ne creăm o imagine și niște așteptări cu privire la ceea ce înseamnă anii de studenție.

Well, viața la facultate nu e chiar așa ușoară. Atunci când stai în cămin și rămâi cu prea multă lună la sfârșitul banilor, trebuie să găsești metode de supraviețuire. Așa se naște spiritul creativ al fiecărui student.

Contrar așteptărilor noastre, realitatea este cu totul alta. Iată o listă amuzantă cu așteptări vs realitate despre ceea ce înseamnă, de fapt, viața de student.

1. Ne întâlnim frecvent cu veșnica replică din partea părinților, „Nu știi să faci nici măcar cartofi prăjiți fără să îi arzi, vei muri de foame!” Tu fiind încrezător în forțele proprii vrei să le dovedești contrariul și să le arați ce master chef au crescut…

2. Pleci cu bani de acasă și te simți ca Bill Gates când ajungi la cămin. Însă situația ta financiară după o seară blană cu băieții în club arată cam așa…

3. Îți propui să fii un student silitor și să te apuci de învățat din timp pentru sesiune și să nu  mai adormi la cursurile alea super plictisitoare… Ușor de zis.

4. Pleci din confortul de acasă și îți imaginezi cât de bine vor arăta camerele de cămin. Deschizi ușa și arată de fapt cam așa:

5. Vremea trece, sesiunea nu știi dacă o treci… parcă și ștersul prafului ți se pare un lucru mai important de făcut, iar Facebok-ul devine brusc plin de noutăți. Oare cât îți ia să numeri firele de păr  din propriul cap?

6. Acel moment când crezi că vei ieși din facultate inginer…

7. Acel moment când îți propui să ai o săptămână productivă, să te duci chiar și la cursuri, să-ți faci toate proiectele și temele… Așa te minți singur în fiecare duminică.

Mai sus sunt doar câteva dintre aventurile vieții de student, pe restul e cel mai bine să le descoperiți singuri.

P.S. Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Autori

+ posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *