Biblioteca virtuală Humanitas

unsr-articol-blog

De multe ori, printre tab-urile din browser cu lucruri pentru muncă sau, inevitabil, cu rețelele sociale, studenții noștri mai au deschis și unul care conține cărți online. Chiar dacă cititul online devine uneori mai complicat pe ecranul laptopului, unele poveștiri, însă, sunt perfecte, atunci când te-ai plictisit de PPT-urile de la facultate. 🙂

Biblioteca virtuală este una dintre cele mai frumoase metode de a-ți gâdila imaginația cât stai acasă, izolat, și te gândești la primul lucru pe care urmează să-l faci când trecem peste toată nebunia asta. Întru-cât librăriile fizice se închid pentru a proteja cititorii și librarii, nevoia noastră de a citii nu trebuie să înceteze.

Ca să-ți retrezească apetitul, Humanitas,  pune la dispoziție, 45 de cărți. Printre titlurile propuse de ei  regăsim și câteva clasice precum :

Un roman scris de F. Scott Fitzgerald, cu un stil curgător, curat în care este scrisă povestea interesantă a unui tânăr fascinat de visul american, proaspăt venit la New York și doritor de succes. Este împărtășită povestea transformării lui James Gatz in Jay Gatsby, minat de mirajul iubirii față de Daisy Buchanan, care schimbându-și viața, devine din studentul gangster de la Oxford, traficant de băuturi alcoolice si apoi milionar.

Roman scris de Virginia Woolf, (intitulat inițial Orele) urmărește întâmplările în care sunt implicate câteva personaje, de-a lungul unei zile de iunie, în Londra. Măruntele întamplări ale vieții cotidiene camuflează de fapt drame personale, iar sub aerul inofensiv al zilei  se deslușește adevarata față a vieții, cu tristețea si dezamăgirile sale. 

O lucrare  scrisă de germanul Paul Lindenberg. După o documentare de un an de zile, în 1906, autorul lansează această biografie a Regelui, cu susținerea casei regale. Autorul reușește să schițeze figurile din politica vremii, plus schimbările pe care le-a adus în țară sosirea lui Carol de Hohenzollern. Cartea este o lectură minunată și ar trebui să fie citită de orice elev, student, român, pentru a înțelege mai bine istoria modernă a țării și rolul jucat de Carol și de Casa Regală a României. 

Așadar te îndemnăm să vizitezi cu încredere și curiozitate biblioteca lor digitală, disponibilă aici : https://humanitas.ro/humanitas/colectii/biblioteca-virtuala

Nu uita să dai mai departe acest articol pentru a-l distribui tuturor oamenilor care s-ar putea bucura de o asemenea resursă. Dacă ştiţi şi altele surse, le putoți împărtăşi cu noi şi cu cititorii noştri pentru a crea o listă esenţială pentru iubitorii de lectură.

Articol scris de Bianca Mutu – voluntar al departamentului de PR – UNSR

Autori

+ posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *